середу, 1 лютого 2023 р.

Читати – це модно! Книга – це круто!

1 лютого у різних країнах світу відзначається Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проект «LitWorld» у 2010 році, в якій понад 173 країни світу беруть участь.

Свято спрямоване на те, щоб спонукати молоде покоління до читання книжки вголос разом із батьками або друзями, обговорювати зміст твору, ділитися враженнями та думками щодо прочитаного, надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою. 

Читання вголос – надзвичайно корисна річ, яка стимулює розвиток мозку, наповнює словниковий запас, розвиває увагу й уяву, залучає візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність. Голосні сімейні читання – це найкраща форма залучення дитини до книги. Завдяки читанню дитина починає аналізувати, що таке добре і що таке погано, наслідує головного героя та зближується з батьками.

Всесвітній день читання вголос має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.

До Всесвітнього дня читання вголос бібліотека 13 провела літературний флеш-моб "Читати – це модно! Книга – це круто!".


Немає коментарів:

Дописати коментар