середу, 7 грудня 2022 р.

Із неба в український край, іде зимовий Миколай.

Різдвяні свята у Європі розпочинаються з 6 грудня. Саме цього дня католицькі християни всього світу відзначають День святого Миколая.

Святитель Миколай – це втілення правдивої любові до ближнього. Адже він навчав і любив не тільки словом, але й власним прикладом. Власне за те весь світ вшановує його ім’я вже понад півтори тисячі літ.

Як добрий пастир, святий Миколай ревно працював над спасінням своїх вірних, а також з любов’ю допомагав їм у всіх потребах, часто навіть чудесним способом. Він пожертвував все своє життя на славу Божу і на служіння ближнім. Своєю жертовністю він був для всіх доброчинцем і помічником. 

Про добрі справи святого Миколая в народі складені перекази, що передаються з покоління до покоління. Вони розповідають про те, як святий Миколай допомагав бідним та знедоленим, а дітям таємно підкидав монетки та їжу у виставлені за двері черевички.

Святкове заняття "Із неба в український край іде зимовий Миколай" до Дня святого Миколая бібліотека №13 провела у клубі пісні «Надія». Де ми співали пісні про святого Миколая, декламували вірші та слухали розповіді про нього. 














Немає коментарів:

Дописати коментар