пʼятницю, 7 жовтня 2022 р.

Кольоромузика.

Щороку у другу неділю жовтня майстри пензля відзначають День художника України. В цей день, звичайно ж, прийнято говорити про роль образотворчого мистецтва в культурному розвитку всього людства. Такий досконалий і неповторний вид творчості є одним з головних у сучасному світі. За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, несучи їм свої ідеї.

Історія українського живопису дуже багата. Безліч художників України в своїй творчості досягли світового визнання. Вони є майстрами графіки, пластики, абстракції, проявляючи себе у різних напрямках цього мистецтва.

Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика − невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі.

Витвори українських живописців були відомі у світі ще за часів козаччини. Яскраві фарби, сюжети з народного фольклору, потяг до казковості і таємничості свідчать про самобутність образотворчого мистецтва України. Полотна таких українських митців, як Тетяна Яблонська, Катерина Білокур, Марія Примаченко, відомі далеко за межами України.

Образотворче мистецтво є найнеповторнішим видом творчості і однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Роботи будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над суттю буття.

До Дня художника України бібліотека 13 провела урок малювання в жіночому клубі "Лада". Наші дівчатка з клубу і малюють, і вишивають, і вміють робити багато прекрасних речей. Сьогодні вони діляться власним досвідом та мальованими шедеврами своїх робіт. Подивіться, яка краса! 

Немає коментарів:

Дописати коментар