вівторок, 11 жовтня 2022 р.

У нас дівчата… хоч куди.

Міжнародний день дівчаток, який щороку святкується 11 жовтня, був затверджений ООН 2012 року. Головна мета свята – поширити у суспільстві інформацію про ті болючі проблеми, з якими мають справу неповнолітні діти жіночої статі у всьому світі – нерівність, незахищеність та соціальна несправедливість.

Ідея запровадити День дівчат виникла в міжнародній некомерційній організації «План», що діє в усьому світу. Ініціатива проведення такого дня з’явилася в рамках просвітницької кампанії «Тому, що я - дівчинка», метою якої було поширити розуміння про особливе значення виховання дівчаток на всіх етапах їх розвитку: від перших років життя до досягнення ними 18-річчя. 

День дівчаток допомагає підвищити обізнаність не тільки про проблеми, з якими стикаються діти жіночої статі, а й про те, що може статися, коли ці проблеми будуть вирішені. Наприклад, навчання дівчаток допомагає знизити кількість дитячих шлюбів і рівень захворюваності та зміцнити економіку – освічені дівчата отримують доступ до високооплачуваної роботи, можуть брати участь в глобальних бізнесових і технологічних процесах. Інвестиції в здоров’я, безпека, освіта та права дівчаток – можливість для них досягти своєї мрії і побудувати краще життя для себе і своєї спільноти.

До Міжнародного дня дівчаток бібліотека 13 провела майстер-клас "У нас дівчата… хоч куди" із паперопластики, на якому ми виготовляли вітальну листівку-горнятко з тюльпанчиками та побажаннями для найрідніших.


Немає коментарів:

Дописати коментар