пʼятницю, 23 вересня 2022 р.

Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина.

                           

Європейський день мов - свято, що відзначається 26 вересня. Основна мета - заохочення вивчення мов як у школах, так протягом усього життя людини. Свято встановлено 6 грудня 2001 року наприкінці Європейського року мов Радою Європи за підтримки Європейського Союзу з метою надихнути жителів Європи на вивчення мов, бо збереження та розвиток мов, зокрема малих, декларується як офіційна мовна політика Євросоюзу. 

Існує 24 офіційних європейських мов. Це - англійська, болгарська, голландська, грецька, данська, естонська, іспанська, італійська, ірландська, латвійська, литовська, мальтійська, німецька, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, угорська, фінська, французька, хорватська, чеська, шведська.

З народження ми пізнаємо світ навколо нас за допомогою мови. Вивчаючи мови інших народів, ми розширюємо свою картину світу, адже починаємо дивитися на нього крізь призму іншого світогляду. Щороку цей день ставить за мету вивчення громадянами ЄС іноземних мов упродовж життя. Але найріднішою, наймилозвучнішою і найкрасивішою для нас є, звичайно, наша українська мова.

До Європейського дня мов бібліотека 13 підготувала вікторину "Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина" про цікаві факти країн Європи.


Немає коментарів:

Дописати коментар