середу, 9 лютого 2022 р.

Світи мені завжди, над зорі всі, зоря моя єдина!

14 лютого люди всього світу відзначають День святого Валентина (День всіх закоханих). Вважається, що це свято відзначають уже понад 16 століть. Коріння Дня закоханих йдуть ще в язичницьку культуру, оскільки древні також відзначали свято всіх закоханих на честь богині кохання. Сучасне свято нерозривно пов'язане з ім'ям святого Валентина, якого прийнято вважати покровителем усіх закоханих. 

Це свято любові, свято найкращого почуття, яке дає сили і натхнення, радість і захоплення. Людина не може жити без теплих почуттів. Коли вони огортають душу, хочеться дістати все із потаємних її куточків і висловити відчуте близькій коханій людині або подарувати весь світ. 

Кохання - це незвичайне почуття, завдяки якому кожна людина відчуває себе по-справжньому щасливою і комусь потрібною. Воно окрилює, дає силу і сміливість для здійснення вчинків.

До Дня Святого Валентина бібліотека №13 підготувала книжкову виставку-кохання "Світи мені завжди, над зорі всі, зоря моя єдина!".


Шедеври ураїнської любовної лірики. - Харків: Фоліо, 2008. - 314 с.

«Кохай мене звичайно й просто» - цей на перший погляд невибагливий рядок, що належить талановитому, але майже не відомому широкому читацькому загалу поету Богдану-Ігорю Антоничу, якнайкраще відображує тему цієї збірки, до якої увійшли чудові ліричні вірші українських поетів. Поезії, що розповідають про любов та ненавість, радість та смуток, пристрасті та ревнощі, і сьогодні, як сто і двісті років тому, бентежать наші душі і підносять їх до незбагненних вершин людяності. 

Тисячна С. Міні-моно-мело-драма про кохання. - К.: Фенікс, 2018. - 416 с.

Драматичні твори цієї книжки, доволі різноманітні, поєднує прагнення віднайти сенс існування Всесвіту взагалі, і кожної певної Долі у ньому - окремо. Вони всі про те, що лише нескінченна людська гра у взаємовідносини, де б вона не відбувалася - у власній душі, чи у найманому житлі, на міжповерхових сходах, чи в громадському транспорті, в суперовій фотостудії, чи на бувалій цирковій арені... або просто неба, у навколишньому середовищі, - гідна того, щоб називатися життям. А найголовнішим, на думку автора, є те, що кожне слово у цій грі, вимовлене воно чи замовчане, все одно - про любов. 

Картленд Б. Слухай своє серце. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 240 с.

Прекрасна Делла живе у маєтку свого дядька Едварда. Дівчина любить його коней та прогулянки по околицях. Якось дядько приносить приголомшливу звістку: прем'єр-міністр мріє одружити свого сина на Деллі! Але дівчина зовсім не рада: цей хлопець має погану репутацію. Сер Едвард просить племінницю добре подумати, адже це хороший шанс для Делли влаштувати свою долю. У цей час дівчина знайомиться з Джейсоном, сином герцога. І розуміє, що її серце належить іншому. За порадою старої циганки Делла починає слухати своє серце і втікає з дому.

Генрі О. Шлюб як точна наука. - Санкт-Петербург: Азбука-класика, 2004. - 720 с.

О. Генрі - видатний американський новеліст початку XX століття, що прославився блискучими гумористичними оповіданнями, майстер несподіваних порівнянь та непередбачуваних, парадоксальних розв'язок. Художня виразність у поєднанні з тонкою спостережливістю, жвавість і стислість оповіді, невичерпна дотепність, любов до людей – ось що принесло О. Генрі славу та визнання багатьох поколінь читачів.
До представлених у цьому збірнику творів увійшли такі чудові розповіді О. Генрі, як "Трест, який лопнув", "Подружжя як точна наука", "Вождь краснокожих", "Дороги, які ми вибираємо" та багато інших, на сторінках яких настільки симпатичні автору бандити, шахраї та злодії знов і знову роблять свої темні справи і, однак, знову і знову викликають у нас співчуття та посмішки.

Конвіцький Т. Хроніка любовних подій. - Львів: Урбіно, 2012. - 224 с.

Дія цього сповненого романтичної ностальгії твору відбувається в довоєнному Вільні, а історія першого кохання переплітається з Історією (з великої літери), коли в повітрі вже відчувається запах пороху й звуки гарматних пострілів, стогони землі, яку невдовзі терзатиме війна. Юний випускник гімназії Вітек готується стати славетним лікарем, щоб люди забули про його незаслужено звинуваченого в розтраті чужих грошей батька-самогубця. Та напередодні випускних іспитів усі плани перекреслює перше всепоглинаюче кохання...

Річмонд М. Шлюбний договір. - Харків: Ранок, 2019. - 496 с.

Вона - Еліс, молодий юрист, яка подає великі надії. Він -Джейк, успішний психотерапевт. Разом вони чудова закохана пара, попереду у якої блискуче майбутнє. Та одного дня вони бездумно підписують один договір, і життя летить шкереберть. Захоплива і дуже оригінальна історія випробування кохання.


Немає коментарів:

Дописати коментар