пʼятницю, 14 січня 2022 р.

Мудрість Вікіпедії.

                           

День народження Вікіпедії відзначається щорічно 15 січня. Зараз, в епоху інтернету, ми користуємося Вікіпедією - універсальною енциклопедією. Головна її перевага полягає у можливості вільного обміну всіма людським знаннями.

Назва утворена від слів «вікі» (технології для створення сайтів) та «енциклопедія». Засновниками Вікіпедії є Ларрі Сенгер та Джиммі Вейлз. Офіційне відкриття відбулося 15 січня 2001 року. Вікіпедія вирізняється тим, що редагувати статті можуть будь-які користувачі інтернету. 

Вікіпедія виявилася одним з найуспішніших серед сміливих, дивних і непередбачуваних проєктів XX століття. При цьому, вона не використовує на своїх сторінках рекламу, існуючи головним чином завдяки пожертвам мільйонів користувачів зі всього світу.

За рейтингом сервісу Alexa, станом на 2020 рік Вікіпедія займає 6 місце після Google,  Youtube, Tmall, Facebook та Baidu.

Вікіпедія - це унікальна можливість для всіх користуватися на одному ресурсі великою кількістю знань, зібраних всім людством, і не мати при цьому мовного бар’єру. Головна ідея сайту в тому, що кожна людина, що має доступ до мережі Інтернет, на сайті «Вікіпедії» має повне право поділитися своїми знаннями, які в подальшому стануть надбанням усіх, тому що інформація з’являється відразу і швидко. Але варто враховувати, що інформація на сайті може бути не цілком об’єктивна, і читачеві завжди залишається право залишити свою особисту думку про опубліковану інформацію.

До дня народження Вікіпедії бібліотека №13 провела день інформування "Мудрість Вікіпедії".   

                                


Немає коментарів:

Дописати коментар