суботу, 2 жовтня 2021 р.

Вусо-лапо-хвіст.

                     

Всесвітній день тварин відзначається щороку 4 жовтня, який запровадили в Берліні у 1925 році німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Спочатку свято відзначалося 24 березня, але з 1929 року було перенесене на 4 жовтня.

При цьому варто зауважити, що ідею письменника спершу підтримали лише у Німеччині, Австрії, Швейцарії та Чехословаччині. Проте у травні 1931 року міжнародний конгрес прихильників руху офіційно затвердив 4 жовтня Всесвітнім днем тварин. І відтоді щороку кількість країн, у яких його відзначають, зростає. Так, у 2008 році заходи до цього дня проводилися у 66 країнах.

Всесвітній день тварин — це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї.

До Всесвітнього дня тварин бібліотека №13 підготувала тематичну полицю "Вусо-лапо-хвіст".

Паркер С. 100 фактів про котів і кошенят. - К.: КМ-Букс, 2018. - 48 с.

Книжка містить 100 феноменальних фактів, чудові ілюстрації та завдання, які допоможуть дітям дізнатися все важливе про наших друзів-котів. Вони ознайомляться з типовими рисами диких і домашніх котів, навчаться піклуватися про своїх домашніх улюбленців. За допомогою яскравих малюнків, вікторин, детальних схем та позначок цікаві факти легко запам'ятовувати й тим самим розвивати свою ерудицію. Книги стануть справжнім відкриттям і чудовою нагодою зануритись у світ природи як для дітей, так і для дорослих.

Сініс М. Все про кішку. - М.: Мартін, 2002. - 496 с.

Книга "Все про кішку" містить найсучасніші уявлення про кішку, особливості її поведінки, законах успадкування різних ознак, всебічному догляді за нею. Книга допоможе власнику зорієнтуватися в різноманітті порід кішок. В чіткій логічній послідовності в книзі викладені відомості та практичні рекомендації, що охоплюють всі сторони таємничих і дивовижних відносин людини і кішки. Для більш повного висвітлення матеріалу в книзі наводиться понад 40 малюнків і 24 кольорові ілюстрації. 

Стрєлков Д. Енциклопедія тварин. - Харків: Пегас, 2009. - 65 с.

Ця книга - перша з тритомного видання, присвяченого прекрасному і незбагненному тваринному світу нашої планети. Допитливий чатач ознайомиться з комахами і рибами, плазунами і птахами, тваринами Євразії і Африки, Австралії й Океанії, з мешканцями Арктики й Антарктики.

Каміла де ла Бедуайєр. 100 фактів про собак і цуценят. - К.: КМ-Букс, 2018. - 48 с.

Чудова ілюстрована книжка знайомить дітей молодшого шкільного віку з представниками родини псових. Наведена різноманітна інформація про собак: діти навчаться піклуватися про цуценя, дізнаються про найдивовижніші породи домашніх улюбленців, про звички вовків і багато іншого. Книга містить пізнавальну інформацію про сімейство псових. Вас чекають відомості про різні породи, про важливі етапи розвитку цуценя, а також легенди і реальні історії про дружбу собак і людей. 

Дивовижне у світі тварин. - К.: Павлін, 2005. - 208 с.

Цікава подорож у світі тварин, знайомство з деякими тваринами, про яких ви до цього нічого не знали, про їхнє життя, розмноження та деякі незвичайні особливості їхньої поведінки -  все це чекає на вас у черговому виданні енциклопедії.

Клаттон-Брок Д. Собаки. - Львів: Арт-Медіа, 1997. - 63 с.

Оригінальна і захоплююча розповідь про життя родини собачих. Зазирни у світ собак, вовків, шакалів і лисиць. Перегорни сторінки історії їх виникнення, розвитку та одомашнення. І ти дізнаєшся як розвивались спеціальні породи домашніх собак, яка ієрархія існує у вовчій зграї, як собак навчали допомагати людям, як доглядати собак, кому з родини собачих загрожує вимирання і багато, багато іншого. Неповторні фотографії родини собачих покажуть як собака допомагав людині впродовж усієї історії людства.


Немає коментарів:

Дописати коментар