середу, 1 вересня 2021 р.

"Знання - це сила, сила - це знання".

Книжкову викладку📚 під такою назвою пропонуємо всім, хто цікавиться цією тематикою. А актуальна вона саме зараз, адже нині - День знань. 

Гресь А. Школа навиворіт. Що робити, якщо...? Ситуації, які можуть трапитися з дитиною в школі. - Х. : Вид. група "Основа", 2019.- 80 с.: іл.

Ця книга адресована всім мамам і татусям, а також учителям, які допомагають дітям навчитися бути учнями. «Перший раз у перший клас» — це досить складне випробування для дитини. Шкільне життя для маленького учня часто видається нелегким. І справа взагалі не в оцінках.

У книзі для дбайливих дорослих наведені підказки щодо того, як не допустити проблему, як допомогти, якщо вона вже виникла, а також пропонований аналіз найпоширеніших проблем, які можуть виникнути в дитини як у перші шкільні дні, так і пізніше.

Усатенко Т. Українська національна школа :минуле і майбутнє. - К. :Наукова думка". - 2003. - 285с.

Монографія з'ясовує минуле та визначає майбутнє української національної школи на засадах українознавства. 

Фіцула М. Педагогіка: Навчальний посібник. - К. : "Академвидав", 2005.-560с.

У виданні навчального посібника розкрито загальні засади педагогіки, теорії навчання й виховання, основи школознавства з урахуванням сучасних досягнень психолого-педагогічної науки, досвіду розбудови та особливостей реформування української школи. Подано матеріал з історії виховання, школи і педагогіки, а також розвитку шкільництва і педагогічної думки в Україні від часів Київської Русі до сьогодення. Видання містить запитання, короткий термінологічний словник, що дасть змогу глибше осмислити навчальний матеріал.

Щербань П. Національне виховання в сім'ї. - К. :Культурол. ПП"Боривітер", 2000.-260с.

Громадянин України формується з дитинства, в

сім' ї, на позитивному прикладі життя та діяльності батька й матері. Книга може правити за навчальний посібник для батьків, класних керівників і вчителів загальноосвітніх шкіл. 

Математика: Для дітей середнього шкільного віку /Автор - упоряд. М. Володарська. - Харків :Фоліо, 2003.-317с.

Через найпростіші, азбучні математичні твердження, які читач знайде у цій книжці, пролягає дорога до Її Величності Математики — безмежної, майже неозорної за своїм багатством. 

Історія України: Для дітей середнього шкільного віку /Авт. - упоряд. А. Чередниченко. - Харків :Фоліо, 2004. - 319с.

Книга надає юному читачеві найбільш повну й докладну інформацію стосовно історії України з давніх часів аж до сучасності. особливістю цього видання є те, що історія України подається у контексті світової історії. Це робить матеріал більш виразним і дозволяє читачеві співставляти його з уже відомими історичними подіями та фактами, що, в свою чергу, полегшує його засвоєння. Свідомість і культура бере початок у шанобливому ставленні кожної людини до історії свого народу.

Кобзарик: збірник для молодших школярів. Упоряд. І. Січовик. - К. :"Велес", 2004. - 320с.

До читанки увійшли кращі зразки народної творчості - легенди, дитячі пісеньки, загадки, скоромовки, приказки, прислів'я, казки, а також твори класиків, сучасних українських та зарубіжних письменників.

«Кобзарик» розраховано на молодших школярів. Його наближено до навчальної програми в початковій школі. Збірник добре прислужиться вчителям молодших класів, вихователям дитсадків, майбутнім педагогам, батькам і всім, хто любить рідне слово.

Кульчицька О. Свято в школі. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005.-96с.

Посібник містить розробки сценаріїв шкільних, родинних свят, конкурсів, які цікаво й оригінально розкривають основні теми виховної роботи. Для вчителів, організаторів виховної роботи та студентів педагогічних навчальних закладів.



Немає коментарів:

Дописати коментар