середу, 7 липня 2021 р.

Книга в родинному колі.

Український День родини відносно молоде свято й відзначаєтся 8 липня з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят» був підписаний 30 грудня 2011 року. Родина – для кожного надзвичайно важлива. Саме рідні завжди підтримають у важку хвилину та порадіють успіхам. Ніде не відчуваєш себе так добре, як у колі близьких. Родина – поняття священне, її потрібно оберігати та шанувати.

Родина являє собою організовану соціальну групу, а її представники пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, але і взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні. Звичайно ж, сім’я належить до найважливіших суспільних та державних цінностей. 

Родина — це опора та надія для кожної людини, яка завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Повага до батьків, любов до дітей — ці родинні традиції передаються українцями із покоління в покоління.

Родинні читання - необхідні кожній родині. Вони зближують її членів, роз­вивають дитину, залишають чудові спогади на все життя.

Спільне читання художніх творів перекидає місток до відвертості й порозуміння між дитиною і батьками. 

Спільно проведені за читанням та прослуховуванням художніх творів години сприяють розумінню не лише змісту твору, навколишнього світу, а й одне одного. При цьому дитяча пам'ять надовго зберігає атмосферу довіри та єднання з дорослими.

До Дня родини бібліотека №13 підготувала поетичні відеочитання "Книга в родинному колі".

Немає коментарів:

Дописати коментар