четвер, 4 березня 2021 р.

Всі жінки прекрасні, як весна!

                       

Міжнародний день прав жінок і миру – свято, що приходить до нас із ледь відчутним подихом весни, даруючи тепло й пахощі первоцвітів.  Цього дня людство традиційно вшановує представниць прекрасної статі, які є берегинями життя на землі. 

16 грудня 1977 року Генеральна Асамблея закликала держави проголосити у відповідності до їхніх історичних і національних традицій будь-який день року Міжнародним днем прав жінок і миру, створити сприятливі умови для викорінення дискримінації жінок та для їхнього повного і рівноправного залучення до соціального розвитку. Це рішення ухвалили після закінчення Міжнародного року жінки (1975) і Десятиріччя жінок ООН (1976–1985), які раніше були проголошені Генеральною Асамблеєю.

До Міжнародного дня прав жінок і миру бібліотека №13 підготувала виставку - свято "Всі жінки прекрасні, як весна!" 


Шаповал Ю. І. Мить історії: 366 мініатюр про людей і події / Юрій Іванович Шаповал. – К.: Парламентське вид-во, 2019. - 400 с.

"Мить історії: 366 мініатюр про людей і події" відомого українського історика Юрія Шаповала є результатом його подвижницької науково-популяризаторської, просвітницької праці на українському радіо. Кожна мініатюра – це філігранний есей, сповнений живої, свіжої інформації й водночас освітлений ­мудрим, часом іронічним, поглядом автора, що ховається здебільшого за подіями й персонажами, а проте присутній у всьому – і в доборі матеріалу, і в оригінальних ракурсах його висвітлення, своєрідній авторській мові й талановитому літературному стилі.                                                                                   Тема "Міжнародний день прав жінок і миру" розкрита на 81 с.

Дванадцять місяців / упорядник І.Бойко. - К.: Веселка, 2015. - 199 с.

Багато поколінь українських дітей виросли із цим щорічником, адже перша книга під такою назвою побачила світ понад півстоліття тому. І кожне нове видання було і, сподіваємося, буде справжнім подарунком для читача, незважаючи на вік.
Новий випуск цього популярного видання присвячено Києву. Вірші, казки, оповідання, науково-пізнавальні і документальні розповіді, різноманітні цікавинки дозволять і дітям, і дорослим здійснити мандрівку столицею України, завітати до київських храмів, музеїв, театрів, навчальних закладів, дізнатися про минуле і сучасне міста, а також про те, як багато важив Київ у житті видатних українських митців.                                                                                                      Тема "Міжнародний день прав жінок і миру" розкрита на 42 с.

Пори року / упорядник А.Зеленська . - К.: Авіаз, 2012. - 96 с.

До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників-класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року. Вірші до свята весни та жінок розташовані на 40 - 48 с.

Скляренко В. 100 найвідоміших жінок. - Харків: Фоліо, 2007. - 510 с.

Королева Єлизавета, княгиня Ольга, Роксолана, принцеса Діана, Маргарет Тетчер, Коко Шанель, Анна Ахматова... Що об'єднує всіх цих жінок? Вони жили в різний час, мали різні таланти, але саме завдяки їм наш світ став таким, яким він зараз є. Автори даної книги зібрали біографії найвідоміших і найвпливовіших жінок, які відкриють вам очі на раніше невідомі факти їхнього цікавого життя. Кожна з цих представниць прекрасної статі є найяскравішим символом своєї епохи.


Немає коментарів:

Дописати коментар