понеділок, 15 лютого 2021 р.

Українські ліричні пісні до Дня всіх закоханих.

Найціннішим духовним скарбом нашого народу, його святинею та великим надбанням є українська пісня.  Мов реліквія, в якій  оспівувалася доля України, її минуле і сьогодення, вона передавалася з покоління в покоління.

Українські пісні надзвичайно різноманітні. Вони є скарбницею духовних ідеалів, переживань, традицій, відчуттів, історичної пам'яті народу. Це справжні "струни народного серця", які вміють плакати й сміятися, журитися й веселитися.

А народні українські ліричні пісні неабияк зачаровують своєю мелодійністю, ніжністю, наповнюють душу бурхливими емоціями. Навіть не знаючи мови та не розуміючи змісту, серце в грудях відгукується радісним та легким зворушливим тремтінням.

Взаємну любов та щастя закоханих у них змальовано  правдиво і сердечно. 

З поетичних слів і мелодій пісень про кохання випливає виняткова мистецька краса. А скільки смутку, горя, журби й печалі в піснях про невірність чи підступність!

У клубі пісні "Надія" бібліотеки 13 до Дня всіх закоханих українська лірична пісня дзвеніла проникливою струною, викликаючи щем, журу та спогади про молоді роки життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар