середу, 28 жовтня 2020 р.

Web-перегони в бібліотеці

29 жовтня щорічно святкується Міжнародний день Інтернету. Мета цього свята в тому, щоб показати можливості нових технологій для підвищення рівня життя людей, надаючи їм більш глибоке розуміння технологій і його функцій.

Поява Інтернету дозволила зробити життя більшості людей більш цікавим і насиченим, а також істотно спростила його. Дослідження в області передачі інформації почалися на початку 1960-х років.

Інтернет (від англ. Internet) — всесвітня система взаємосполучених комп’ютерних мереж, що базуються на комплекті Інтернет-протоколів. Інтернет також називають мережею мереж. Інтернет складається з мільйонів локальних і глобальних приватних, публічних, академічних, ділових і урядових мереж, пов’язаних між собою з використанням різноманітних дротових, оптичних і бездротових технологій. Інтернет становить фізичну основу для розміщення величезної кількості інформаційних ресурсів і послуг, таких як взаємопов’язані гіпертекстові документи Всесвітньої павутини (World Wide Web — WWW) та електронна пошта.

До Міжнародного дня Інтернету бібліотека №13 підготувала віртуальну виставку-пізнання "Web-перегони в бібліотеці".



Інформатика і комп’ютерна техніка. За ред. М.Є. Рогози. –  К.: Академія, 2006. – 368 с.

У посібнику розглянуто основи інформатики, особливості роботи у Windows XP — одній з останніх версій операційних систем родини Windows, детально пояснено застосування її стандартних і службових програм, а також сервісних програм, які надають їй додаткові функції. Містить відомості про функціонування прикладних програм MS Word, MS Excel, MS Access, що входять до пакета MS Office 2002, опис топології локальних, глобальних мереж, принципів доступу до даних у мережі Internet (пошук інформації, електронна пошта, телеконференції).

Актуалізації засвоєних студентами знань сприятимуть запитання і завдання, практичні й самостійні роботи, додатки, короткий термінологічний словник.

Для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, які вивчають загальний курс інформатики.

Тема "Глобальна мережа Internet" розкрита на 325 с.

Шмідт Е. Як працює Google - К.: КМ-БУКС, 2018. - 304 с.

Коли автори цього видання лише починали працювати у Google, вони були певні, що знають усе про успішний бізнес. Утім швидко переконалися, що помиляються: в епоху інтернету варто дотримуватися зовсім інших правил його ведення. Йдеться в першу чергу про сучасні погляди на корпоративну культуру, кращі стратегії пошуку і найму талановитих співробітників, про принципи спілкування і прийняття рішень, упровадження інновацій і досягнення революційних зрушень. Неабияке значення для бізнесу має відкритість корпоративних комунікацій і системи прийняття рішень.
Книга розкриває секрети трансформування сучасного бізнесу, коли доступною стає будь-яка інформація, мобільні пристрої дають змогу спілкуватися незалежно від часу і місця перебування, а хмарні обчислення забезпечують доступ до необмежених ресурсів. Автори діляться прийомами залучення до компанії найнепередбачуваніших і разом з тим найбільш геніальних та ефективних службовців, так званих кмітливих креативників, а також доводять, що іноді досягти найамбітнішої цілі вкрай просто, оскільки вона приваблює найкращих спеціалістів і найбільше стимулює.

Зайченко Ю. Комп'ютерні мережі. – К.: Слово, 2003. – 256 с.

В навчальному посібнику дано систематичне викладення основ курсу Комп’ютерні мережі.
Розглянуті концепція архітектури відкритих систем еталонна модель взаємодії відкритих систем, найбільш відомі протоколи: канального рівня HDLC та мережного рівня X.25. Окрема глава присвячена викладенню популярного стека протоколів TCP/IP, який використовується в мережі Inteet. Особливістю даного навчального посібника є те, що на відміну від багатьох монографій та підручників на цю тему багато уваги приділено викладенню моделей, методів та алгоритмів, аналізу і оптимізації характеристик та синтезу архітектури мереж. Крім відомих моделей та методів, в посібнику розглянуті також оригінальні методи, алгоритми, зокрема аналізу показників живучості та синтезу архітектури глобальних комп’ютерних мереж. 
Дано опис інструментального пакету програм NetBuilder, що реалізує запропоновані автором методи.

Киричок Т. Мережеві електронні видання. – К.: НТУУ «КПІ», 2016. - 300 с.

Детально висвітлено основні відомості щодо мережевих електронних видань. Подано визначення та класифікацію, систематизовано нормативну базу, наведено формати представлення даних мережевих електронних видань.

Описано створення мережевих видань засобами мови розмітки гіпертексту НТML та каскадних листів (CSS). Викладено основи НТML: синтаксис, правила, структуру документів, різні засоби формування тексту, включення мультимедійного континенту, форм, створення гіпертекстових посилань. Узагальнено основні положення CSS: синтаксис, правила, методи застосування, типи селекторів, групування успадкування, каскадування, блочну модель.

У зручній табличній формі подано теги та атрибути НТML, коди і мнемонічні імена спеціальних символів, мнемонічні імена кольорів, що підтримуються браузерами, групи відтінків веб-кольорів, а також властивості CSS. Кольорові ілюстрації унаочнюють методи та засоби розмітки НТML.

Для фахівців з мультимедіа, студентів, аспірантів та науковців, які вивчають електронні видання.

Глушаков С. Робота в мережі Internet. - Харків: Фоліо, 2003. - 399 с.

Книга містить докладний матеріал про засоби, які використовуються при роботі в мережі Internet, про її сервісах і службах (Internet Explore, Outlook Express та ін.). Розглянуто питання настроювання обладнання для підключення до мережі, створення власних Web-сторінок за допомогою Front Page ХР. Наведено докладний опис ресурсів мережі і основні питання пошуку інформації в ній.






Немає коментарів:

Дописати коментар