четвер, 22 жовтня 2020 р.

Жити завжди в світі розуміння

24 жовтня, світ відзначає Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Цей день є річницею з моменту ухвалення Статуту ООН – документу, який описує всі цілі та напрями в роботі Організації. 

Серед найважливіших досягнень організації, про які згадують 24 жовтня, можна назвати підписання декларацій про права людини в грудні 1948 року й про принципи міжнародного права 1970-го. Діяльність ООН спрямована на забезпечення міжнародних безпеки й миру. Фундаментальними принципами організації є суверенна рівність держав, невтручання у їхні внутрішні справи, розв’язування суперечностей мирним шляхом, дотримання державами міжнародних зобов’язань, колективна участь членів організації в операціях ООН.

До Міжнародного дня ООН бібліотека №13 підготувала книжкову виставку-досьє "Жити завжди в світі розуміння".



Юридична енциклопедія / ред. Ю. С. Шемшученко. - К.: Вид-во «Українська енциклопедія» ім. М. П. Бажана. Т. 4 - 2002. - 720 с.

Юридична енциклопедія — перша в Україні багатотомна систематизована наукова робота про державу і право. Спільна робота Інституту держави і права ім. Корецького, Національної академії наук України та видавництва Українська енциклопедія. Складається з шести томів. Загальна кількість статей — 10006. Розрахована на широке коло читачів.

Поняття "Організація Об'єднаних Націй" розкрито на 301 с.

Міжнародні організації - К.: ЦУЛ, 2007. - 440 с.

У книзі висвітлюються питання загальних закономірностей діяльності та історії виникнення міжнародних організацій, дається характеристика глобальних організацій за галузевою ознакою, досліджуються регіональні та неурядові економічні організації, а та­кож особливості діяльності України в міжнародних організаціях.

Тема "Мета та принципи діяльності ООН" розкрита на 70 с.

Статут Організації Об'єднаних Націй - К., 2008. - 68 с.

Статут Організації Об’єднаних Націй був підписаний 26 червня 1945 року в Сан-Франциско на заключному засіданні Конференції Об’єднаних Націй зі створення Міжнародної Організації та набув чинності 24 жовтня 1945 року. Складовою частиною Статуту є Статут Міжнародного Суду. 

Світова економіка - К.: Либідь, 2007. - 640 с.

У підручнику світова економіка розглядається як цілісна система й матеріальна основа сучасної цивілізації. Значна увага приділяється аналізові процесів інтернаціоналізації, транснаціоналізації та глобалізації економічного життя. Висвітлюється взаємодія сукупності міжнародних ринків товарів і послуг, капіталів, технологій, робочої сили. Чільне місце відведено галузевим аспектам розвитку світової економіки. Розкриваються особливості діяльності міжнародних економічних організацій. Для студентів економічних факультетів вищих навчальних закладів.

Тема "Координація міжнародної політики в системі ООН" розкрита на 610 с.

Горбач Л. Міжнародні економічні відносини - К.: Кондор, 2005.  -  264 с.          

У підручнику розглядаються особливості сучасних міжнародних економічних відносин в умовах глобалізації. Акцентується увага на проблемах міжнародних інтеграційних процесів як фактора прискорення економічного розвитку країни, міжнародного бізнесу, торгівлі, руху капіталу, міжнародної міграції робочої сили, розвитку міжнародних валютно-фінансових відносин. Розглянуто характеристики феномену глобалізації та показано вплив процесів глобалізації на економічні, соціальні та екологічні сфери життя суспільства.
Для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів, усіх, хто цікавиться проблемами розвитку міжнародних економічних відносин.

Тема "Особливості і характер економічної діяльності ООН та структура її організацій" розкрита на 180 с.




Немає коментарів:

Дописати коментар