середу, 9 вересня 2020 р.

Весела онлайн зарядка "Рухайся більше - проживеш довше!"

#бібліотеки_соломянки 
#бібліотека_13 
#бібліопідвальчик_на_відрадному
#бібліотека_onlinе 
#день_фізичної_культури_і_спорту


Саме в дитячі та підліткові роки закладається здоров’я на все життя. Тому так важливо приділяти максимум уваги фізичному розвитку школярів. 

Сучасні діти, покоління Z, змінили ігри на подвір'ї на спілкування в месенджерах, а м’яч — на смартфон. За таких умов уроки фізкультури мають додаткову місію — не просто двічі-тричі на тиждень змушувати школярів рухатися, а й заохотити та призвичаїти їх до фізичної активності, здорового способу життя та піклування про своє тіло. 

Розвиток фізичного виховання в школі має бути пріоритетним. На уроках фізкультури повинні переважати ігрові заняття, які б приносили учням радість і, звичайно, користь для здоров’я. 

Уроки фізичної культури в школі нарівні з іншими дисциплінами є відмінним інструментом для всебічного розвитку дитини. Завдяки спорту в дитини розвиваються вміння працювати в команді, дисципліна, лідерство, толерантність і здорова конкуренція. Не кажучи вже про те, що фізкультура — це в першу чергу здоров'я дитини: фізичне та емоційне.

Фізкультура має допомогти школярам гармонійно розвиватися, підвищувати можливості організму, вдосконалювати своє тіло, викликати любов до спорту та бажання регулярно ним займатися. 

У початковій школі фізкультура повинна бути щодня. Це той мінімальний рівень, який дозволить дітям тримати себе у фізичній формі.

На фізкультурі даються базові вправи, які направлені на зміцнення здоров'я і підтримку в тонусі серцево-судинної системи і підвищення витривалості. 

Тренування активують мозок, що сприяє розвиткові креативності та підвищенню працездатності. Останні нейрофізіологічні дослідження доводять, що фізична активність безпосередньо пов'язана з успішністю навчання.

Отже, здоров'я дитини неможливе без регулярних фізичних навантажень, ефективність яких зможуть забезпечити лише кваліфіковані викладачі.

Запрошуємо вас до перегляду нашої веселої онлайн зарядки "Рухайся більше - проживеш довше!" з активного уроку фізичної культури третього класу школи 174. Нашому бібліотекарю Наталії вдалося зафільмувати моменти активного здорового життя школярів під клопіткою опікою і умілим навчанням мудрого викладача.


     

                              

Немає коментарів:

Дописати коментар