вівторок, 22 вересня 2020 р.

Відеовиставка - вшанування "Пам'ять серця" до Дня партизанської слави України.

#бібліотеки_соломянки 

#бібліотека_13 

#бібліопідвальчик_на_відрадному 

#бібліотека_onlinе 

#ПРОЧИТАННЯ

#книги_фонду

#день_партизанської_слави_україни

#відеовиставка_вшанування

День партизанської слави України відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога.

Бібліотека 13 на честь свята підготувала відеовиставку - вшанування "Пам'ять серця". 

Коваль М. В. Україна в Другій світовій і Великій Вітчизняній війнах (1939-1945рр.) - К. : Видавничий дім "Альтернативи", 1999. - 336с. (т. 12)

Дванадцятий том 15-томного видання «Україна крізь віки» присвячений ратному та трудовому внескові українського народу в розгром третього рейху. Книга призначена для широкого кола читачів. 

Тема"Підпільно-партизанський "другий фронт" розкрита на стор. 256-273.

Історія України /Зайцев Ю. - Львів: Світ, 1998. - 488с.

Серед видань, присвячених історії України, пропонований читачеві навчальний посібник вирізняється як одна з перших спроб глибокого осмислення історичного минулого України з позицій досягнень гуманітарних наук кінця XX ст. Піддаючи належне давній історії, автори все ж основну увагу зосереджують на висвітленні подій і явищ XX ст., зокрема його другої половини (виклад подій у книзі завершено президентськими виборами 1994 р.). Видання позбавлене як стереотипів застійних часів, так і новітніх "патріотичних міфів", послідовно і всебічно висвітлює історію української державності, героїчно? і трагічної боротьби за її утвердження, історію формування українського народу, його перетворення у сучасну націю. Для студентів вищих навчальних закладів.

Тема" Рух опору " - стор. 307-312.

Історія України : Посібник /За ред. Г. Д. Тема - К. :"Академія", 2001.- 480с.

У посібнику висвітлено історію України від найдавніших часів до сьогодення, діяльність видатних осіб, соціально-політичні, етнічні, культурні аспекти. Проаналізовано особливості участі України в Північній війні, розвиток гайдамацького руху, стан українських земель в першій поливині ХІХ ст., соціально-економічний і політичний розвиток на початку ХХ ст. Розкрито особливості української революції в 1917 - 1920 рр., міжнародне та внутрішне становище на початку 20-х рр. ХХ ст., у роки Другої світової війни та першого повоєнного десятиріччя.

До утвердження національної державності. 

Тема "Партизанський рух на початку війни. Розгортання народного опору" розкрита на стор. 337-341.

Історія України. / Під ред. В. А. С олія. - - К. : "Альтернативи", 2002. - 472с.

У посібнику подається короткий огляд вітчизняної історії в загальному контексті розвитку світової цивілізації. Вчені Інституту історії України та інших установ НАН України об'єднали свої творчі зусилля, щоб представити нову концепцію вітчизняної історії. З сучасних методологічних позицій осмислюється величезний фактичний метеріал. Узагальнюються кращі здобутки історіографії, а також нові факти, запозичені в таємних архівах після їх відкриття 1991 року. Посібник розрахований на учнів старших класів, вчителів шкіл, гімназій, ліцеїв, а також на студентів та викладачів середніх спеціальних і вищих навчальних закладів.

Тема "Фашистська окупація та рух Опору" - на стор. 345-347.

Брати Капранови. Мальована історія незалежності України. - К.: Гамазин, 2013. - 80с.

Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не перери валася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.

Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.

Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попере дників і писав «Повість минулих літ», а архимандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – наві що ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях.

Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні.

Саме для цього, спираючись на праці гігантів української історії, археології та етнографії, ми вибудували цей єдиний ланцюг подій минулого, що врешті призвели до появи на мапі світу не залежної держави із назвою Україна. Нашої Батьківщини.

Тема "Партизанська визвольна війна" - на стор. 74-75.

Немає коментарів:

Дописати коментар