вівторок, 4 серпня 2020 р.

Кліффорд Дональд Сімак


  3 серпня народився Кліффорд Дональд Сімак (Кліффорд Саймак) - американський письменник-фантаст. Лауреат трьох премій «Г'юго», премії «Неб'юла», премії «Гросмейстер наукової фантастики» Асоціації американських авторів наукової фантастики та фентезі (SFWA).
 Особлива риса творчості Сімака — віра в розум, у добре начало людини і людства, заклик до миру і єднання усіх, хто живе на планеті Земля і з ким ще, можливо, зустрінуться земляни. Понад тридцять романів, збірок повістей і оповідань, численні літературні премії, у тому числі і найпрестижніша в американській фантастиці премія «Г'юґо», лауреатом якої Сімак ставав неодноразово, — такий підсумок більш ніж п'ятдесятилітньої творчої діяльності цього патріарха науково-фантастичного жанру.

Пропонуємо вашій увазі цікаві книги
Кліффорда Дональда Сімака
з фонду бібліотеки №13.


Кліффорд Дональд Сімак "Породження розуму"


   До книги увійшли три повісті в жанрі фантастики: "Знову і знову", "Породження розуму", "Лялька долі".
 Куди заведе людство його фантазія, ідеї, невгамовне бажання творити? Чи можливе існування мистецтва заради мистецтва? Яка цінність і роль творів масової культури в розвитку світу? Кліффорд Сімак, розповідаючи історію репортера Хортона Сміта, намагається підвести нас до відповідей на ці питання.

Кліффорд Дональд Сімак "Зоряна спадщина"


    Прагнення до кращого властиво кожній людині. Але не всякий наважиться кинути все і, ризикуючи життям відправитися на пошуки Зоряного Міста. І все ж такі сміливці є, і їх чимало. Але куди може привести божевільна жага влади над природою і собі подібними? І які будуть наслідки нестримного і безконтрольного розвитку цивілізації? Великий майстер знову і знову змушує нас замислитися про долю людства. І в якості альтернативи миру реальному створює свій світ фантастичний пропонує свого роду притулок, в якому можна, нехай і ненадовго, сховатися від жорстокої дійсності.

Кліффорд Дональд Сімак "Збірник творів"


   Яким чином в одному місці може опинитися стільки води? І так багато рослинності, і такий шалений єралаш стихій? Як взагалі на планеті, на будь-якій планеті, може панувати такий розгардіяш? Ці питання не найскладніші з тих, на які належить відповісти Ендрю Блейку, людині без минулого, випадково знайденому в глибинах космосу. І найголовніше з них - людина він?



Немає коментарів:

Дописати коментар