четвер, 30 липня 2020 р.

Книга "вихідного дня"


   Нарешті дочекались — попереду цілих два дні вихідних, які можна повністю витратити на читання. Як на рахунок того, щоб влаштуватися зручно в кріслі, на дивані або на свіжому повітрі, взяти цікаву книгу і влаштувати подорож в інший світ з новими знайомими?
 Читання - цікаве та корисне заняття для кожної людини. Не зважаючи на те, що в сучасному світі технології розвиваються дуже швидко, мільйони людей продовжують надавати перевагу класичній паперовій літературі. Дорослі та діти обирають саме читання своїм хобі на вихідних. Це зовсім не дивно, адже книга - чудовий спосіб збагатитися новою інформацією, провести час спокійно та змістовно, розслабитися після важкого робочого тижня. Насправді читання художньої літератури – це прекрасний спосіб підтримувати і покращувати свій психологічний стан і здоров’я.


   Впродовж місяця бібліотека №13 провела міні-опитування для відвідувачів: "Книга "вихідного дня" з метою з'ясувати літературні уподобання читачів.


   Читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал. Книжка може надихнути на створення нових проектів, ідей, на подорожі або отримання будь-якого іншого цінного досвіду.
 Читання допомагає розширити словниковий запас і підвищити інтелектуальний рівень. Відчуваючи себе більш обізнаною у різних питаннях, людина стає більш впевненою у своїх силах і підготовленою до будь-яких життєвих викликів.
 Читання книг розвиває соціальні навички і здатність до емпатії. Занурюючись в незнайомі ситуації і знайомлячись з різними персонажами на сторінках книг, людина розширює рамки власних поглядів і починає краще розуміти інших людей.
 Читання – це своєрідна форма релаксації. Книга здатна одночасно і активізувати мислення, і розслабити, відволікти від проблем. Читання книг справді бореться зі стресом і поганим настроєм. Читання – це прекрасний спосіб психологічного омолодження.



Немає коментарів:

Дописати коментар