вівторок, 23 червня 2020 р.

Цікаві дитячі книжечки Євгенії Пірог

Пропонуємо вашій увазі цікаву серію книг 
 Євгенії Пірог "Твої книжкові шпаківні", "Сильвестр та друзі", 
"Кіт Мармур та різдвяні пряники"
з фонду бібліотеки №13.


  Євгенія Пірог "Твої книжкові шпаківні"


   Книжка об'єднує кілька активностей. Розфарбувати, дізнаючись про книжкові шпаківні - вільні благодійні бібліотеки. Розсекретити таємничі книги, склавши план до читання. позначити на мапі України строкате читання з Балакучим Шпаком. Книжкова шпаківня - багатофункціональний інструмент заохочення дітей до книг. Книжкова шпаківня - осередок родинного і творчого спілкування, що формує корисні навички та дорогоцінні спогади.

Євгенія Пірог "Сильвестр та друзі"


   Збірка віршів до дитячих ілюстрацій. Веселі і сумні, великі і маленькі, сірі і різнокольорові кішки дивляться зі сторінок книги для дітей "Сильвестр і його друзі".

 Євгенія Пірог "Кіт Мармур та різдвяні пряники"


   Детективний сюжет цієї казкової повістини цілком міг трапитись у реальному житті. Тато, що забарився на заробітках, хлопчик, який прагне самостійності, маленьке дівча, яке зважилося на відчайдушний вчинок, і світло маминої любові, що вказує шлях додому. Про це кіт Мармур так вправно, лагідно муркоче, що хочеться слухати й читати, вчитися і вірити. Вірити в чудеса, яких доволі в торбі Святого Миколая. Однак, неймовірні дива виникають, коли ми справді прагнемо цього і творимо їх власними зусиллями – для себе або для когось. Казкова повість «Кіт Мармур та різдвяні пряники» смакуватиме до читань у родинному колі.


   Пірог Євгенія Олександрівна — письменниця і громадський діяч, автор і куратор Всеукраїнської ініціативи «Додай читання»;— волонтерського руху, що популяризує читання серед дітей, дитяча письменниця, член Спілки письменників України. Творчий псевдонім —Казкарка Джінні.
   Євгенія Пірог започаткувала у 2012 році масове впровадження благодійних міні-бібліотечок «книжкові шпаківні», які прихильники руху виготовляють та встановлюють у громадських місцях для вільного користування книжками за принципом «почитай-поверни-подаруй» книгу. Нині більш як 150 таких осередків читання діють щонайменше у 8 областях країни, з них 21 «шпаківня» позначена спеціальним маркованим ідентифікатором на світовій мапі проекту «Маленькі вільні бібліотеки».


Немає коментарів:

Дописати коментар