вівторок, 19 травня 2020 р.

І. Ковальчук "У ні сон"

#бібліотеки_соломянки
#бібліотека_13 #бібліопідвальчик_на_відрадному #бібліотека_і_карантин #бібліотека_onlinе #ПРОЧИТАННЯ#книга_з_фонду

   Книга кличе до бібліотеки. І. Ковальчук. У ні сон.
   На виставці "Автограф від письменника " у бібліотеці 13 серед багатьох книг стоїть вишуканий екземпляр, як і сама його господиня, "У ні сон" з власним надписом автора.
   Інна Ковальчук - українська поетеса, лауреат літературних премій, член НСПУ, прозаїк, перекладач, літературний критик, автор дев'яти збірок поезій "Курсиви долі" (2012), "Осінь покоління" (2013), "Свобода самоти" (2014), "Воскресле сонце" (2015), "Крещендо" (2017), "Пора індульгенції" (2018), трьох збірочок віршів для дітей "Бе-ре-зень" (2013), "Відгадайки для малят" (2014), "Казки зимових вечорів" (2015), книги перекладів" У ні сон" (2018). Саме з цієї збірки ми, колектив бібліотеки 13 та гості минулорічної літературної зустрічі " Зоряний бібліоміст", мали честь чути у декламуванні автора, чарівної жінки Інни Ковальчук її милозвучні переклади з болгарської на українську мову.
   Цитата пані Інни з власної сторінки у Facebook: "Дякую чудовій поетесі і перекладачці Вані Ангеловій - у мене з'явилася публікація в болгарському часописі "Світ літератури" в перекладі болгарською мовою. Дякую, болгарські друзі! Дякую всім причетним!"
   Читаємо в часописі: "Інна Ковальчук - українська поетеса, перекладачка, літературознавець, автор дев'яти збірок поезії та перекладених книг з болгарської мови. Вона є членом Національної спілки письменників України (НСПУ), заступником голови приймальної комісії НСПУ, лауреатом ряду національних та міжнародних літературних премій. Почесний член Спілки незалежних болгарських письменників (СНПБ). Її нагороджено почесною медаллю SNPB. Почесний член Асоціації письменників Македонії (Битольський літературний гурток). Їй було присвоєно плакат "Климент Охридський" (Македонія). Почесний член Хорватської асоціації письменників, Балканської асоціації письменників та інших. Вона є членом Руху світових поетів (Poetas del Mundo, з центром у Сантьяго, Чилі). Почесний громадянин Республіки поезії, заснований 26 листопада 2016 року в Банатському культурному центрі в місті Ново Мілошево, Сербія. Вона є членом багатьох журі на різних літературних преміях та конкурсах. Її нагороджено орденом святої Анни Праведної, другого ступеня."
   Інна Георгіївна взяла участь у першій міжнародній віртуальній поетичній олімпіаді, яку організовували балканські країни (вірші в перекладах болгарською і македонською мовами).
   Отримала міжнародний диплом за сприяння миру і мистецтву в умовах пандемії.
   За онлайн участь у міжнародному поетичному форумі "Залишайся вдома" Інна Ковальчук отримала Диплом.
   А до дня пам'яті Шекспіра - міжнародну літературну нагороду.
   Щиро вітаємо шановну пані Інну з відзнаками і бажаємо творчих злетів, реалізації ідей, нових задумів, цікавих зустрічей. І дуже пишаємося тим, що Інна Георгіївна наш давній вірний користувач бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар