пʼятницю, 1 травня 2020 р.

Час збирати каміння

#бібліотеки_Соломянки #бібліотека_13 #бібліопідвальчик_на_відрадному #бібліотека_і_карантин #бібліотека_онлайн #ПРОЧИТАННЯ

    Час збирати каміння.
    Традиційну назву цього місяця як «травень», в Україні для останнього місяця весни, офіційно було повернуто в у ХХ столітті з відродженням мови народу Київської Русі. Назва походить від слова трава.
    Після оранки земель і посіву, ще стародавні люди ввели звичай весело відзначати перший день травня. Вони робили це в надії, що їх праця дасть хороший врожай. Тепер в Україні 1 Травня відзначається як свято весни і праці. Зазвичай у перші травневі дні у нас займаються сільськогосподарською роботою - садять і сіють городину.
    В домашніх умовах карантину ми вам пропонуємо власний відеоспосіб висаджування, але каміння.
    Ми звикли до того, що сад має територію з різноманітними деревами, кущами, барвистими квітами та іншими елементами ландшафтного дизайну, а що коли наш сад буде наповнений каміннями різного розміру і форми, яскравим прикладом якого є японський кам'яний сад, що вражає своєю елегантністю та унікальність. Камінь є досконалим творінням природи і символізує красу і велич. Погодьтеся, у"мовчазних" каменях присутня вікова мудрість. Вони чи не єдині свідки нашого далекого минулого. На думку прадавніх мудреців, камені, як і люди, мають свою душу, характер, шлях і призначення. А іще вони можуть нас навчити спокою, мовчанню і терпінню. Великий книжковий світ зі словом "камінь" у своїх назвах. 
    До вашої уваги 8 таких цікавих видань.
  1. "У пошуках викраденого Каменя" Маруяма Чіхіро. П’єр, детектив лабіринтів, отримав нову справу. Містер Ікс викрав Камінь Лабіринту, який має силу перетворювати все в Опера-Сіті на лабіринти. Допоможи П’єру та його подрузі Кармен віднайти шлях у лабіринтах і зупинити Містера Ікс, доки не пізно.
  У цій прекрасно ілюстрованій книзі-квесті вам потрібно знайти шлях у кожному фантастичному лабіринті, розпізнати ключі, що ведуть до розгадки, та вирішити спеціальні завдання, щоби стати героєм дня! 


  2. «Кинути каменем: есеї про Ірину Вільде» Романа Горака. До цього видання включено написані у різний час есеї львівського письменника «Таємниці Ірини Вільде», «Кинути каменем» та «Ота одвічна загадка любові», які відкривають для читача невідомий світ видатної української письменниці Ірини Вільде, котрій судилося жити в складних історичних умовах та який знайшов своє відображення на сторінках її творів. 


  3. Ставайте вправними інженерами за допомогою офіційного "Довідника червоного каменю" Minecraft та створюйте різні дивовижні пристрої. Відкривайте нові функції елементів червоного каменю, дізнавайтеся, як будувати робочі схеми, і потім, використовуючи набуті навички, створюйте хитромудрі споруди. Завдяки інсайдерській інформації та підказкам від розробників Mojang цей довідник з проектування у світі Minecraft стає максимально докладним.


  4. "Вода з каменю" Р. Іваничука. У романі сучасного українського письменника на тлі подій, які відбувалися у Львові в тридцятих роках минулого століття, вимальовується постать просвітителя Маркіяна Шашкевича. Автор прослідковуе становлення поета і будителя, який у колі «Руської трійці» започаткував українську літературу на західноукраїнських землях. Перед читачем постає широка панорама Львова першої половини XIX століття з його класовим, політичним і побутовим колоритом. 


  5. Н. Ярмолюк «Між каменем життя».Це вже третя книга авторки, в якій широкий погляд на відчуття часу. В кожній із чотирьох повістей тонко передана напруга емоцій, яскравість створення людських характерів, їх вчинків, глибина думки й неперевершене відчуття правди. Гіркої правди, повз яку проходять долі земляків. Життя – не мед, але в ньому не слід ховатися від щоденної дійсності, а виразніше говорити про те, для чого ми прийшли у цей світ. Жити чи нарікати? Ощасливлювати чи ненавидіти? Пробачати чи відсторонено відходити у бік? А можливо, як окремі у герої книги, пронести почуття любові й гідності з високо піднятою головою. Книга «Між каменем життя» – це шлях до правди й краси нового, яким доводиться йти, віддзеркалюючи сьогоднішній день


  6. В.Лис "Камінь посеред саду". Жив собі звичайний чоловік, до міри успішний, до міри щасливий... Але в житті, мабуть, кожного настає мить, коли розумієш, що все летить шкереберть. І те, що здавалося міцним і справжнім, виявляється марнотою — робота, родина, кохання... Та годі — чи кохав ти взагалі по-справжньому?! Що це? Криза середнього віку? Поклик власної душі, яку ти давно занедбав? У житті Андрія Трояна настав саме такий момент. Коли треба вирішити, хто ти, де ти й куди йдеш... Можна довго заплющувати очі та робити вигляд, ніби нічого особливого не відбувається. А можна нарешті наважитися й підняти таємничий камінь із саду своєї душі.


  7. Дж. К. Роулінг «Га́ррі По́ттер і філосо́фський ка́мінь». В 11 років Гаррі Поттер дізнається, про те що він нащадок двох дуже могутніх магів і сам володіє магією, але поки що не вміє нею користуватися. Навчаться магії йому судилося в Школі Чарів і Чаклунства - Гогвортсі, де на нього чекають неймовірні та небезпечні пригоди. 


  8. Діана Гуттс Антон "Камінь живий». Чудовий творчий дует Діанни Гуттс Астон та Сильвії Лонґ дарує нам захоплюючу мандрівку у барвистий світ каміння. Перед молодшим читачем у всій своїй красі постане неймовірне розмаїття каменів — від яскраво-блакитної ляпіс-лазурі до темного вулканічного обсидіану.
  Оригінальний дизайн, доступні пізнавальні тексти та яскраві натуралістичні ілюстрації неодмінно знайдуть відгук у розумі й серці дитини. І немає жодного значення, де вона вперше розгорне цю арт-енциклопедію: у школі чи вдома, у сімейному колі. Найстаршим, але вельми популярним і в наші дні залишається одне з таких цікавих виразів, як «час розкидати каміння і час збирати каміння".


  Загальний зміст виразу в сучасності полягає в тому, що який би найгірший час зараз не наступав, неодмінно піде протилежний момент, і час руйнування буде поступово заміщено часом творення і відновлення.


Немає коментарів:

Дописати коментар