суботу, 25 квітня 2020 р.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

#бібліотеки_Соломянки #бібліотека_13 #бібліопідвальчик_на_відрадному #бібліотека_і_карантин #бібліотека_онлайн

    До вашої уваги підбірка усіх відомих подій 25 квітня, від найдавніших до сьогоднішніх.
  У 1507 році німецький картограф і географ Мартін Вальдземюллер назвав новий, недавно відкритий континент Америкою на честь Амеріго Веспуччі, дослідника Нового Світу. Вальдземюллер надрукував тисячу примірників карт світу з назвою "Америка" поверх нового континенту.
  1719 рік — у Лондоні вийшов друком роман Даніеля Дефо "Життя й дивовижні пригоди Робінзона Крузо". Робінзон Крузо —моряк з Йорка, який прожив двадцять років у повній самотності на острові біля берегів Америки, біля гирла річки Оріноко, куди його викинуло після корабельної аварії, під час якої весь екіпаж корабля, окрім нього, загинув.
  1792-й — перше застосування у Парижі перед ратушею гільйотини як знаряддя страти. Тоді вона називалася "лузеттою", а першою жертвою став розбійник Ніколя Жак Пелетьє.
  1901 року першим американським штатом, де запровадили автомобільні номери, став Нью-Йорк.
  У 1953-му — в журналі "Nature" опублікували статті англійських вчених Френсіса Кріка та Джеймса Ватсона про створення моделі просторової структури ДНК.
  У 1954 році американський дослідницький центр компанії "Белл телефон" оголосив про створення сонячних батарей.
  1964-го в білоруському колгоспі корова народила сім телят (світовий рекорд).
  1994 року — указом президента України було створено Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, що є конституційним, постійно діючим колегіальним органом, метою діяльності якого є нагляд за дотриманням законів України у сфері телерадіомовлення. Національна рада складається з восьми осіб.
    25 квітня народилися:
  1940 рік — Аль Пачіно, американський актор театру й кіно. Лауреат премії "Оскар" (1993 року , за фільм "Запах жінки"). Також здобував "Еммі", "Золотий глобус", "Тоні". Одна з головних ролей – Майкл Корлеоне в епопеї "Хрещений батько".
  У 1949-му народився Домінік Стросс-Кан, голова Міжнародного валютного фонду (з 2007 року).
  У 1983році народився Олег Гусєв, український футболіст.Півзахисник "Динамо" (Київ) і збірної України. Чемпіон України 2004, 2007 і 2009 років. Раніше виступав за "Арсенал” і "Фрунзенець”     
    НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ
  Якщо йде дощ, то в перші дні травня також дощитиме.
  Теплий день 25 квітня – рік буде врожайним.
 Снігу більше немає – зима більше не повернеться, і заморозок не буде.
  Верба зацвіла – вірна прикмета до того, що скоро буде потепління.
  Сонячний день і холодний ранок – літо буде посушливим і не врожайність. У цей день не можна працювати на городі: по прикметі, що на Антипа не посади – нічого врожаю не дасть.
  Не варто рубати дерева – до рослин сьогодні потрібно ставитися дбайливо.
  Не рекомендується витрачати воду даремно – до збитків. 
  У суботу, 25 квітня, іменини відзначають власники таких імен: Василь, Давид, Іван, Ісаак, Ярослав, Марк. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!



Немає коментарів:

Дописати коментар