четвер, 30 квітня 2020 р.

Зірка Мензатюк "Дике літо в Криму"

Пропонуємо вашій увазі цікаву дитячу книжечку
Зірки Мензатюк "Дике літо в Криму"
в бібліотеці №13.


    «Дике літо в Криму» – гостросюжетна повість про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки Наталочки з татарськими ровесниками. Оселившись у наметі на дикому березі моря, допитлива п’ятикласниця зіткнеться з несподіваними небезпеками й загадками, втраплятиме у моторошні пастки. Та найбільшою таємницею стане коштовний срібний пояс, схований 1944 року, коли татарів насильно вивозили з рідного Криму. Однак Наталочка та її нові друзі ще не знають, що цю реліквію розшукують не тільки вони...
    «Дике літо в Криму» - нова, майстерно написана пригодницька повість, яка захоплює з першої сторінки і відкриває нові епізоди з життя уже відомих героїв. Сюжет твору – розповідь про літні канікули, проведені родинами Наталочки, Северина та їх друзів на кримському узбережжі. Дикий берег моря, кипарисовий ліс, гора Карабі-яйла  – експліцитні топоси й краєвиди. У цій повісті увагу зосереджено на часовій динаміці: висвітлено події  на кримській землі у різні часи, зроблено екскурси в історію українсько-татарських взаємин, спільних поразок і перемог.


    Зірка Мензатюк – дитяча письменниця, лауреат премії імені Лесі Українки Кабінету Міністрів України та премії імені Наталі Забіли. Авторка двох десятків книжок для дітей, серед яких збірки казок «Зварю тобі борщику», «Казочки-куцохвостики», «Макове князювання», «Київські казки», повістей «Таємниця козацької шаблі», «Ангел Золоте Волосся», а також повісті «Як я руйнувала імперію», яка викликала бурхливу реакцію критиків не тільки вУкраїні, а й за її межами, призвівши до літературної дискусії.

Немає коментарів:

Дописати коментар