середу, 29 квітня 2020 р.

Сара Маас "Скляний трон"

Пропонуємо вашій увазі цікаву книгу
Сари Маас "Скляний трон"
в бібліотеці №13.


    З дитячих років її вчили вбивати. До вісімнадцяти вона стала найвідомішою жінкою-ассасіном у всьому королівстві. І навіть з похмурих каторжних підземель, куди вона була заслана, її ім'я продовжує викликати страх і трепет. Селена Сардотін. Холоднокровна злочинниця і чарівна полонянка, чиї сила і здатності можуть знадобитися її ворогам. Але спочатку вона повинна довести свою перевагу на турнірі в скляному замку. Це єдиний шлях до свободи в країні, де за наказом короля знищені древні знання і жорстоко карається навіть просте згадування про магію. Але магію НЕ витравити з примусу, вона здатна виявлятися несподівано. Як і любов.


    Американська письменниця Сара Маас народилася в 1988 році в Нью-Йорку. Все дитинство Сари пройшло в Верхньому Вест-Сайді Манхеттена і дуже часто дівчинка любила відвідувати тамтешні музей природної історії і древній нубійський храм Дендур, а вечорами батьки водили її в Метрополітен-оперу, прищепивши любов до опери і балету. У середній школі Сара мала славу «оповідачем небилиць» і почала писати свій перший роман у 16 ​​років. Він був по суті переосмисленням дитячої казки «Попелюшка». Адже як би склалася казка, якби Попелюшка була вбивцею і приїхала на бал не танцювати з принцом, а вбити його? Пізніше ці дівочі фантазії знайшли відображення в епічному фентезі «Скляний трон».
    У квітні 2002 року Сара почала розміщувати чорнові записи свого майбутнього роману (під назвою «Скляна королева») на інтернет-сайті для початківців авторів. Отримавши ряд позитивних відгуків, дівчина тепер уже з регулярністю викладала в мережу все нові і нові глави своєї фантазії. Шість років по тому «Скляний трон» став найбільш читанною книгою за всю історію сайту, на яку залишили відгуки тисячі читачів з усього світу. Саме завдяки ентузіазму та відданості інтернет-читачів Сара почала намагатися знайти видавця для свого роману і 7 серпня 2012 року книга нарешті вийшла в друк. Весь цей час поки книга чекала свого часу, Сара не залишала своє захоплення літературою і написала кілька інших книг: фантазію для дорослих «Далекі землі» і неординарні перекази казок «Шипи і троянда», «На схід від сонця» і «Там-Лін» .

Немає коментарів:

Дописати коментар