середу, 1 квітня 2020 р.

Щирий сміх подовжує життя

    "Щирий сміх подовжує життя". День сміху - неофіційне свято, яке щорічно відзначають 1 квітня у багатьох країнах світу. Давайте дізнаємося про походження цього свята та традиції. У цей день прийнято розігрувати рідних, друзів, колег і просто знайомих, або жартувати над ними. 
    Одна з версій походження цього веселого свята така: 1 квітня відзначали в багатьох країнах як день весняного рівнодення і час Великодня. Святкування з нагоди весняного нового року завжди супроводжувалися жартами, сміхом і веселими витівками.
    Ще одна вельми поширена версія виникнення Дня сміху пов'язана з переходом на Григоріанський календар, запроваджений Папою Римським Григорієм в 1582 році. Новий рік у середні століття святкувався не 1 січня, а в кінці березня, до того, як у 1563-1564 роках король Карл Дев'ятий реформував у Франції календар. Тому Новорічний тиждень починався 25 березня і закінчувався 1 квітня.
    Тоді теж веселилися в новорічні свята. І, незважаючи на зміни в календарі, деякі люди продовжували святкувати новорічний тиждень за старим стилем. Інші ж тішилися і жартували над ними, підносили "дивні" подарунки і називали April's Fools - "квітневими дурнями". Так і виник День сміху або День дурня.
    Розіграші на 1 квітня 2020. Уже можна вважати епічним розіграшем сюжет BBC про збір незвичайного врожаю спагетті в Швейцарії, що, згідно з репортажем, відбулося завдяки м'якій зимі і знищенню небезпечного шкідника - жука-макароноїду. Такий сюжет показали британцям 1 квітня. У ролику продемонстрували, як фермери знімають спагетті з дерев і сушать їх на сонці. Після випуску новин до редакції посипався шквал дзвінків. Людей цікавило, як можна виростити спагетті на деревах у себе вдома.
    1 квітня 1986 року мешканці Парижа були шоковані новиною про підготовлюваний демонтаж Ейфелевої вежі. Замітку опублікувала газета Le Parisien. Повідомлялося, що уряд прийняв рішення про перенесення конструкції у споруджуваний французький Діснейленд, а на старому місці буде побудований стадіон для майбутніх Олімпійських ігор.
    У 1987 році шановна газета Guardian написала про те, що британські вчені винайшли машину, здатну контролювати погоду. У статті зазначалося, що тепер у Британії буде довге літо і рідкісні дощі.
    У 2008 році знову відзначилися журналісти BBC. Вони зробили репортаж про літаючих пінгвінів. У сюжеті йшлося про раніше невідомий різновид цих тварин. Журналіст розповів, що пінгвіни не просто злітають, вони ще й відправляються до тропічних лісів Амазонки, щоб погріти крильця на сонці. Ролик, до речі, набрав вже більш як 6,5 мільйонів переглядів на YouTube.
    Як розіграти друзів у День сміху. "Молочна пляма". Створіть пляму клею ПВА, розливши його на склі. Після висихання розташуйте на клавіатурі колеги. Спостерігайте за реакцією.
    "Синій екран смерті". Очистіть робочий стіл на комп'ютері і встановіть шпалери.
    Класичний розіграш з милом. Мило покрийте прозорим лаком. Чимало людей здивовано терли його під струменем води, не отримуючи ні грама піни.
    Нехай будуть добрими всі жарти і не образять нікого. Всім бажаємо почуття гумору.  Немає нічого важливішого за нього!


Немає коментарів:

Дописати коментар