четвер, 26 березня 2020 р.

День Національної гвардії України

    26 березня в нашій країні відзначають День Національної гвардії України. Цілісність і єдність багатонаціонального українського суспільства, повага прав і свобод людини, дотримання законності та правопорядку, традиції активних і здорових народних ініціатив - запорука життя і процвітання держави, її цінності та національна ідея. На захист цих цінностей покликана еліта українського суспільства - Національна гвардія України.
    День Національної гвардії України — свято України. До 2000 року відзначалося щорічно 4 листопада у день прийняття Верховною Радою України 1991 року Закону України «Про Національну гвардію України». Після перейменування Внутрішніх військ МВС України у Національну гвардію 2015 року відзначається 26 березня.
  Безпосереднє військове керівництво Національною гвардією України здійснює командувач Національної гвардії України, який призначається та звільняється Верховною Радою України за поданням Президента України.
    Сучасна Національна гвардія України, загальна чисельність якої не перевищує 60 тисяч військовослужбовців - підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохороні функції, була створена 12-го березня 2014-го року Законом України «Про Національну гвардію України». До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни посягань на її цілісність і суверенітет.
   

    У цей День ми вітаємо гвардійців і їх родини! Бажаємо їм Божого благословіння, високого професіоналізму, здоров’я і стійкості! Дякуємо за вірність присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданість Українському народові.


Немає коментарів:

Дописати коментар