суботу, 15 лютого 2020 р.

Чергове заняття клубу "Лілея" бібліотеки 13

    Сьогодні в художньому клубі "Лілея" бібліотеки 13 ми вчили теорію: як правильно малювати акварельними олівцями. Для початку варто сказати, що акварельний олівець – не що інше як пресована акварельна фарба в дерев’яному футлярі. Його стрижень не кришиться і нагадує воскову крейду. Якісний екземпляр завжди перетворюється в фарбу при контакті з водою, не залишаючи чітких ліній на папері.
    Ми дізналися, що є три способи як користуватися акварельними олівцями.
    Перший. Використовувати їх як звичайні кольорові олівці. В результаті малюнок виходить більш яскравим, насиченим і привабливим. Все пояснюється текстурою стрижня – вона м’яка і щільно лягає на папір.
    Другий спосіб полягає в тому, що вологим пензликом «набирається» фарба прямо зі стрижня і малюється як звичайною аквареллю. Тут дуже важливо, щоб пензлик був завжди чистим і не бруднив стрижень.
    Третій спосіб найцікавіший. Спочатку на папері роблять сухий малюнок, а потім зображення розмивають водою. Саме його і розглянемо більш докладно на наступному занятті. А поки що незрадливо закінчуємо роботи олійними фарбами.






Немає коментарів:

Дописати коментар