вівторок, 3 грудня 2019 р.

СНІД: подумай про майбутнє – обери життя


    1 грудня 2019 року відмічається Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.
    За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування. Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ.  За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.


     Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом. 
     Щоб привернути увагу до проблеми людства, бібліотека провела день інформування "СНІД: подумай про майбутнє – обери життя" та підготувала поличку-застереження "Вибір є". Користувачі, отримавши необхідну інформацію - роз'яснення, прикріплювали червону стрічку - символ антиСНІДівського руху на дошку повідомлень зали абонементу.








Бібліотечні джерела:
Атоманчук П. Безпека життєдіяльності - К.: Центр учбової літератури, 2011р.
Мойсак О. Основи медичних знань і охорони здоров'я - К.: Арістей, 2004р.
Скачко Б. ВІЛ/СНІД - К.: Медицина, 2006р.
Юнак В. Наркоманія - дорога в безодню - К.: Здоров'я, 2011р.

Немає коментарів:

Дописати коментар