четвер, 19 вересня 2019 р.

Він здобув найбільшу в світі шану


    Свято партизанської слави встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам'яті...». Це - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. 
   День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Радянської Армії на захід.


    День партизанської слави України - це свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом - гітлерівською навалою. Він з'явився в національному календарі і як день пам'яті, адже проходять роки і прямих свідків того часу стає менше. Але герої не вмирають. Вони завжди будуть жити в наших серцях. Про все це ми говорили з учнями 10А школи 174 на відеоуроці історії "Він здобув найбільшу в світі шану", який відбувся в бібліотеці 13.





Бібліотечні джерела:
Безсмертя. Книга Пам'яті України - К.: Книга Пам'яті України, 2000р.
Історія України - Львів: Світ, 1998.
Капранови Історія незалежності України - К.: Гамазин, 2013.
Савчин М. Тисяча доріг - Львів: Літопис УПА, 1995.
Файзулін Я. Україна у вогні минулого століття - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2015р.

Немає коментарів:

Дописати коментар