четвер, 27 червня 2019 р.

Сьогодні свято на моїй землі

 

   День Конституції України - державне свято, яке щорічно відзначається 28 червня на честь ухвалення Конституції незалежної України. Конституція України набула чинності з дня її прийняття. Вважається, що прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина.



   Свято Конституції України для наших маленьких користувачів почалося з ознайомлення книжково-ілюстративної виставки "Українську Конституцію знов святкує нація". Дітлахи дізналися про історію свята, основні державні символи України, а також про права та обов'язки громадян. Для закріплення знань діти захопливо розмальовували державні символи нашої держави різнокольоровими акриловими фарбами. 














День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Щиро вітаємо всіх із Днем Конституції! Ми пишаємося нашою країною і з гордістю відзначаємо це державне свято!


Бібліотечні джерела:
Бібік Н. Зростаймо громадянами - К.: Веселка, 2000р.
Гетьман В. Як приймалась конституція України - К.,1996р.
Кириченко В. Правознавство - К., 2007р.
Конституція України - К.: Ліра, 2005р.
Конституція України - К., 2006р.
Перша конституція України - К.: Веселка, 1994р.
Шляхтун П. Конституційне право - К.: Либідь, 2005р.

Немає коментарів:

Дописати коментар