середу, 16 серпня 2017 р.

Куточок старовини на Відрадному!

  Шановні мешканці району, ви маєте унікальну можливість долучитись до створення музею української народної старовини у нашому рідному Відрадному з метою збереження вікових  традицій, адже, на жаль, багато експонатів втрачено назавжди через байдужість та не розуміння їх цінності.
  Бібліотека №13 збирає старовинні експонати: традиційний український посуд, хатні та польові знаряддя праці, предмети інтер’єру, вишиті рушники, килимки, картини, одяг, ляльки-мотанки, писанки, вироби із соломи, рогози, лози та ін.
     Після створення у музеї будуть проводитись екскурсії для вихованців дитячих садочків, шкіл та всіх бажаючих здійснити мандрівку у минуле і застосувати ці предмети в дії. Будемо проводити різноманітні майстер-класи та разом вчитись сіяти зерно, вирощувати пшеницю, жати серпом, в'язати снопи, молотити ціпом, молоти борошно, замішувати тісто, випікати, прясти, ткати, шити, вишивати, знайомитись з народними звичаями та обрядами.
   Заходьте та приносьте експонати за адресою: м.Київ, просп. Відрадний, 14/45, бібліотека №13, тел. 497-73-04.
Графік роботи: Вт - Пт - 11.00-19.00,
                            Сб - 11.00-18.00,
                            Нд, Пн – вихідний день.
   Будемо раді кожній вашій знахідці, відкриттю, пораді, щоб створити якнайповнішу експозицію, залишити для наступних поколінь свідчення минувшини і зберегти той «ліхтарик», який освітлює наш шлях уперед.
(Зразок)

Немає коментарів:

Дописати коментар