четвер, 13 липня 2017 р.

Літо - це море сонця, світла, тепла … Це радості пора … Це сонце в небесах … І яскравий блиск в очах …

 
    Літо – час шкільних канікул, коли діти відкривають світ і себе в цьому світі. Кожному дорослому добре відомо, що фізичне навантаження просто необхідне дитині для його правильного розвитку і здоров'я. Саме тому організація рухливих ігор на свіжому повітрі має особливе значення для бібліотекарів, вихователів та батьків, які прагнуть забезпечити дітям повноцінний відпочинок і задовольнити їх потребу в русі.

   Працівники бібліотеки №13 разом з дошкільнятами провели рухливі ігри в парку "Відрадний".

   Простір для літніх прогулянок неосяжний – парки, сквери, дитячі майданчики, пляжі, ліс. Літо – чарівна пора для дітей, адже вони, як ніхто інший, уміють помічати зміни в природі. 


  Рухливі ігри – важливий засіб виховання дітей дошкільного віку. Різноманітні рухливі ігри сприяють гармонійному розвитку організму дошкільників. За допомогою ігор у дошкільнят закріплюються різноманітні вміння і навички основних рухів (ходьби, бігу, стрибків, рівноваги), розвиваються такі важливі фізичні якості як швидкість, спритність, витривалість.


    Також цінність рухливої гри полягає у тому, що вона викликає позитивні емоції, почуття задоволення, життєрадісність, активність, позитивно впливає на психічний та фізичний розвиток дошкільника. 


  Значний вплив мають рухливі ігри на виховання морально-вольових якостей, на розумовий розвиток дитини, допомагають збагатити уявлення про навколишній світ, різні явища природи, розширюють кругозір. 

Немає коментарів:

Дописати коментар