вівторок, 23 травня 2017 р.

«То АТО» Нам пора для України жить


  Працівники бібліотеки №13 провели зустріч з письменником, учасником АТО, добровольцем Дмитром Якорновим та учнями 8 класу школи №174 на тему патріотичного виховання "Нам пора для України жить".  Автор презентував дітям свою книжку, розповівши про історію її написання під час перебування в зоні АТО.




   Учасник АТО Дмитро Якорнов написав щоденник добровольця "То АТО". Книга вийшла у видавництві "Віват". Якорнов починав вести щоденник у Facebook – описував реалії війни для своїх друзів. У травні минулого року розповідями зацікавилися українські ЗМІ.



   «То АТО» — дебютна книжка киянина Дмитра Якорнова. Свій щоденник автор почав вести для родичів, колег із рекламної справи, друзів і знайомих. У книжці він без зайвого пафосу описав війну очима очевидця і суворі армійські будні. Як є, без прикрас: калюжі і холод у казармах, життя під обстрілами і свист осколків, піднесену урочистість присяги й армійську паперову тяганину. 



   Книжка "То АТО" – це ковток свіжого повітря в безлічі ангажованої літератури і потоці брехливих новин. Ця книжка – сплав гумору та іронії. Вона про готовність захищати свою країну і любов до неї, про здоровий патріотизм і вміння оцінити ситуацію об'єктивно. 



   Автор цього щоденника записався в армію добровольцем, будучи абсолютно не армійською людиною. Напевно, тому в його щоденнику ми не знайдемо звичного цинізму військового часу, а також нарікань і критики начальства. У книзі описана війна з гумористичними та іронічними деталями.


   Цінність цієї книжки в тому, що це не переказ зі слів, а сповідь людини, яка реально пережила всі жахи війни і зуміла описати все таким чином, що хочеться жити.


Немає коментарів:

Дописати коментар