пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

Хелловін

   Хеллоуїн або Відьо́мська ніч — сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч на 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «надвечір'я Дня всіх святих». Це свято прийшло до нас зовсім недавно і принесло з собою не лише чужі звичаї та традиції, а й чужу ментальність. Тому більшість людей і вважають його чужорідним святом, якому не місце в наших краях.


  Символом свята є ліхтар з гарбуза у вигляді людської голови (Ліхтар Джека). Легенда свідчить, що диявол вирішив забрати душу у фермера, якого звали Джек. Таким чином, бідолаха не зміг після смерті потрапити на небеса. Так і залишився Джек на землі з гарбузом замість голови.


   Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук, розведення вогнищ, ловлення яблук з відра, розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо.


Використана література:
uk.wikipedia.org;
mam.ua/news

Немає коментарів:

Дописати коментар