середу, 26 липня 2023 р.

День медичного працівника. Онлайн-гра.


День медичного працівника в Україні відзначають з 1994 року. Кожна професія висуває певні вимоги до людини, але тільки праця медика накладає настільки високі та специфічні обов’язки на фахівця, передбачає високу відповідальність за надану ним допомогу пацієнтам. Медичним працівникам люди довіряють найдорожчі скарби – здоров’я і життя.

До основного комплексу особистих якостей, які повинні бути в претендентів на посаду медичного працівника, є, насамперед, чесність, порядність, відповідальність, людяність, безкорисливість. А найголовніше - високий професіоналізм!

Лікар - це найгуманніша на землі професія. Здоров’я людей - це їх найбільше щастя, це багатство країни. У містах і селах, на заводах і фабриках, у школах і вузах медики несуть свою нелегку вахту по охороні здоров’я людини, впроваджують у практику своєї роботи найновіші досягнення науки, практики щодо запобігання, діагностики і лікування хвороб. Професія медичного працівника вимагає від людини глибокого знання своєї справи, культури, ввічливості. Лікар повинен увесь час підвищувати свій професійний рівень. Адже сучасна медицина не стоїть на місці. Підвищуючи свою фахову майстерність, лікар може стати головним спеціалістом, завідувачем клініки, професором.

В Україні змінюють дату святкування Дня медичного працівника. Відтепер професійне свято медиків відзначатимуть 27 липня. Про це йдеться в указі президента України, який 13 червня офіційно оприлюднено на сайті глави держави.

Досі професійне свято медиків святкували у третю неділю червня, а цього дня святкують День медпрацівника і в країні-агресорці, а українські медики не хочуть мати нічого спільного з тими, хто щодня вбиває.

Українські лікарі, які рятують сотні життів, більше не будуть відзначати професійний день із тими, хто щодня вбиває мирне населення. Відтепер вони не будуть об'єднані цією датою із російськими вбивцями, які за час повномасштабної війни забрали життя майже 40 медиків просто на робочому місці. 

27 липня – це  новий день, коли українці віддаватимуть шану героїчним медикам, хоробрим і незламним, які щодня під сиренами та вибухами рятують інших. Цілодобово, вони лікують тих, хто цього потребує, вихоплюють із лап смерті поранених, приймають у цей світ нових українців. 

Велика подяка кожному і кожній, хто сьогодні тримає медичний фронт!  

Пропонуємо вашій увазі пройти онлайн-гру - парочки до Дня медичного працівника.   






Немає коментарів:

Дописати коментар