четвер, 20 липня 2023 р.

Міжнародний день торта. Вікторина.

20 липня щорічно відзначається цікаве і поки що молоде свято – Міжнародний день торта, присвячене дружбі і миру між людьми, країнами, народами. Воно проходить під девізом "Я йду до тебе з тортом". 

Достеменно невідомо, коли з'явилися перші торти. Саме слово “торт” з італійської перекладається як "пишномовний, "багато прикрашений".

Рецепти перших тортів включали борошно, мед, горіхи, яйця, молоко. Оскільки одним з головних інгредієнтів торта вважалося борошно, то пальму першості можна віддати Греції. Саме тут в неолітичних селах під час розкопок були знайдені торти, які були випечені з пом'ятих зерен.

Вперше ідею відзначати Міжнародний день торта озвучили в Мілані на святі. Організація "Королівство любові" порахувала, що необхідно поширити ідею гуманізму на планеті, а торт - ідеальна можливість показати свою любов і турботу.

Саме в Мілані в 2009 році і відсвяткували це свято, а через два роки свято вже відзначали у всьому світі. Символом цього дня став "Торт дружби" - організатори події в кожній країні сфотографували свої творіння і відправили Міжнародній асоціації. З отриманих знімків зробили один, як зображення загальнонаціонального торта, який став символом єдності націй. 

У 2021 році у Вінницькій області спекли найбільший в Україні малиновий пиріг - унікальна подія напередодні Міжнародного свята.   

З метою ознайомлення з історією виникнення торта, поширення ідеї дружби і миру, об'єднання людей і дарування гарного настрію та позитивних емоцій, що є доброю традицією для людей всього світу бібліотека №13 пропонує пройти пізнавальну вікторину та дізнатися багато цікавого про цей смачний кондитерський виріб до Міжнародного дня торта.      


Немає коментарів:

Дописати коментар