четвер, 20 липня 2023 р.

Заняття клубу "Лада" бібліотеки №13.

Сьогодні на занятті жіночого клубу "Лада" бібліотеки №13 ми продовжили вчитися виготовляти чудові килимки для домашнього інтер’єру.

Найчастіше для створення килимків використовують натуральні матеріали: старі бавовняні речі, пряжу,  вовняні нитки. Також постілки роблять з шматочків старих джинсових штанів, капронових колготок і навіть поліетиленових пакетів.

Існує декілька технік, за допомогою яких можна створювати килимки своїми руками: шиття (килимки з шматочків тканини, зшиті за допомогою машинки або ручним способом), плетіння з каната (вимагають акуратності, уваги з боку рукодільниці, зате, крім матеріалу, не потрібно ніяких підручних засобів), плетіння із клаптиків на кроснах (виконується за допомогою ручного ткацького верстата), плетіння із клаптиків за допомогою гачка (дуже схоже на в’язання пряжі гачком, створюються за аналогічними схемами), плетіння на напівжорстокій основі (можна зробити візерунчасті або ворсисті килими, які створюються за допомогою пряжі), плетіння без основи (виконується за допомогою поліетиленових пакетів або пластикової плівки). 

Всі ці яскраві килимки можна постелити на підлозі біля ліжка в спальні або у ванній кімнаті. Також ними можна застелити стільці, крісла, диван і навіть широке підвіконня. Особливо вдало плетені килимки доповнять інтер’єр в стилі кантрі, етно, гранж і еко. Якщо килимки будуть виходити особливо яскравими і красивими, можна робити фото і продавати їх в інтернеті.            





Немає коментарів:

Дописати коментар