вівторок, 26 грудня 2023 р.

Заняття клубу пісні "Надія" бібліотеки №13.

Незабаром Різдвяні свята, а з ними до кожної оселі завітає особливий дух Різдва. Чудова традиція - славити прихід Різдва святковими мелодіями - поширена у всьому світі. Та й у нас, в Україні, неможливо уявити це свято без колядок і щедрівок. Співи різдвяних колядок сприймаються як данина традиціям

Напередодні Різдва на святковому занятті клубу пісні "Надія" бібліотеки №13 пролунали українські народні пісні "Хай Ісус, мале дитя", "Нічка та радісна", "На різдво Христове" (колядка), в яких прославляють народження Христа. 

Свято Коляди з'явилося ще за часів язичництва. Давні слов'яни відзначали 25 грудня день сонцестояння. За традицією на Різдво українці зранку ходили до церкви, а у вечері починали колядувати по хатах.

Завдання колядувальника – принести господарю добру звістку про народження Христа, побажати гарного врожаю, приплоду худоби, добробуту та щастя, а в взамін отримати винагороду.

Колядувати можуть як маленькі діти, так і підлітки. Обходити будинки починають на Святвечір з появою першої зірки, і продовжують на Різдво. Колядки містять побажання здоров’я, багатства й доброго врожаю наступного року.

Співайте! Колядуйте! З прийдешнім Різдвом Христовим!    

      






Немає коментарів:

Дописати коментар