середу, 14 червня 2023 р.

Зустріч з патрульною поліцією.

Друзі, хочемо вас сповістити про те, що сьогодні бібліотека №13 організувала пізнавальну зустріч для учнів четвертих та п'ятих класів середньої загальноосвітньої школи №174 м.Києва з інспекторами відділу звʼязків з громадськістю управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції старшим лейтенантом поліції Крумплевською Анастасією та старшим лейтенантом Міхєєвим Максимом.

Тематика заходу була надважливою, адже мова йшла про безпечне поводження дітей з незнайомцями, в ситуації, коли дитина сама вдома та про незнайомі предмети і речі, які зустрічаються на шляху в умовах воєнного стану. Бо понад усе значуще, щоб дитина знаходилася у безпеці, була озброєна знаннями і свідомо володіла ситуацією стосовно себе та оточуючих.

Під час зустрічі розглядалися різні життєві ситуації та шляхи безпечного виходу з них.

А саме. Якщо трапилися небезпечні обставини, то необхідно просити про допомогу в інших людей, йти у людні місця - магазини, поштові відділення, бібліотеки та ін., кричати, привертати увагу перехожих. Не заходити в підїзд разом із незнайомцями. Терміново викликати поліцію, назвавши точну адресу, де сталася пригода. Вільний екіпаж неодмінно терміново приїде на виклик. Заздалегідь не буде зайвим навчитися користуватися картою в телефоні. А також обов'язково необхідно зателефонувати батькам.

У ситуації, коли дитина сама вдома і чує дзвінок у двері, то перш за все треба запитати - хто дзвонить. Незнайомцям ні в якому разі не відчиняти. Якщо є загроза життю або небезпечна ситуація, і за дверима - патрульна поліція, то тільки в цьому випадку вона буде наполягати вас відчинити.

В умовах війни є небезпечні ділянки, місця мінування, куди категорично не можна заходити допоки не буде знята заборона: обмежувальні стрічки, попереджувальні таблички, огорожа.

Вибухонебезпечні предмети не зачіпати, обходити їх на відстані 100-150 м. Попередити за можливості людей. Зателефонувати в МНС, поліцію.

Незнайомі забуті чужі речі до рук не брати. Повідомити про них адміністрацію закладу, якщо вони в приміщенні. Якщо на вулиці, то телефонувати в поліцію.

Свої речі не залишати без нагляду.

Дуже гарну ідею подав інспектор Максим. Не зайвою буде прикріплена до валізи бірочка, де повинен бути вказаний номер телефону власника. Обов'язково знайдуться свідомі люди, які зателефонують і повернуть згубу. Адже це завжди плюсик в карму. Повертати загублені речі і, взагалі, допомагати людям - це кругообіг добра в природі. Всі наші дії мають аналогічні наслідки. Якщо робити добрі вчинки, то добро повертається.

Приємно було спостерігати за активністю дітей. Вони ставили багато запитань, на які всі отримали вичерпні відповіді наших гостей - патрульних поліцейських Анастасії та Максима, за що ми їм дуже вдячні!

Наостанок учень попросив пояснити, що таке самооборона. А ви знаєте? А ми відсьогодні так, знаємо. Це - комплекс дій, направлених на захист себе. А якщо дати відсіч і пустити в хід кулаки, то це - бійка. 

Будьте обізнаними, законослухняними і ви будете в безпеці. Це нині всі усвідомили.     






                   

Немає коментарів:

Дописати коментар