середу, 4 січня 2023 р.

Ісус народився! Світ благословився!

Різдво Христове - особливе релігійне свято, яке наповнює людські душі теплом і милосердям. За біблійними свідченнями цього дня народився Син Божий - Ісус Христос, якому люди поклоняються вже два тисячоліття.

Різдво – це радісний день, який з нетерпінням чекають і дорослі і діти. Його святкують у всьому світі, але кожен народ вкладає в це свято щось своє.

Різдво в Україні – це улюблене свято, яке чекають і люблять через чарівно прикрашену ялинку, можливості поколядувати, поглянути вертепи. І ще: щороку, народження Христа нагадує про те, що Бог завжди з нами, пам’ятає про нас і любить нас. Він бажає нам всім миру і добра, щоб зірка, яка зійшла над Вифлиємом під час його народження, освітлювала нам шлях до добра і щастя.

До свята Різдва Христового пропонуємо вашій увазі різдвяну книжкову виставку "Ісус народився! Світ благословився!".


Брати Капранови. Веселих свят. - К.: Зелений пес, 2014. - 80 с.
Свято - це не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом із родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята - історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави і багато малюнків та іншої корисної інформації. Видання слугуватиме путівником українськими святами, за допомогою якого дорослі разом із дітьми віднайдуть для себе багато цікавих та мудрих святкових розваг.                              Тема "Різдво Христове" розкрита на 80 с.

Дванадцять місяців. - К.: Веселка, 2015. - 199 с.

Багато поколінь українських дітей виросли із цим щорічником, адже перша книга під такою назвою побачила світ понад півстоліття тому. І кожне нове видання було і, сподіваємося, буде справжнім подарунком для читача, незважаючи на вік. Вірші, казки, оповідання, науково-пізнавальні і документальні розповіді, різноманітні цікавинки дозволять і дітям, і дорослим здійснити мандрівку столицею України, завітати до київських храмів, музеїв, театрів, навчальних закладів.   Тема "Різдво Христове" розкрита на 10 с.

Йде до нас колядочка. - К.: Авіаз, 2015. - 40 с.

Хто з малечі не любить зимових свят? Веселощі, пісні, хороводи... А ще привітання зі святами колядками та щедрівками. Книжка має чудове художнє оформлення, яке до вподоби і малятам, і дорослим.    Тема "Різдво Христове" розкрита на 16 с.

Пори року. - К.: Авіаз, 2012. - 96 с.

До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників-класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року.    Тема "Різдво Христове" розкрита на 18 с.

Правоторова В. Віршики із солом’яного кошичка. - К.: Гамазин, 2021. - 48 с. 
 
«Віршики із солом’яного кошичка» Віри Правоторової – це 46 маленьких історій: зворушливих і добрих, дотепних і радісних. У вас з'явиться можливість побувати на іменинах у крота, допомогти зайцям проривати заячу капусту на грядці, познайомитися зі знаною та поважною родиною томатів, дізнатися про те, що відбувається на кухні, коли ми з неї виходимо. Зрештою, ви зможете просто пострибати у весняній калюжі, відвідати веселий дім у передмісті чи попити запашного чаю, заваренного за особливим рецептом. Ще безліч веселих пригод та зустрічей очікують на вас у цій книзі. Хочете пересвідчитися - тоді гайда читати збірочку Віри Правоторової. Вона майстерно дістає свої чудо-віршики із кошичка і дарує нам щасливу можливість разом із дітьми поринути у її дивовижний світ - світ щасливого дитинств
Тема "Різдво Христове" розкрита на 35 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар