неділю, 3 жовтня 2021 р.

Через землю пройшов - собі шапочку знайшов.

"Тихе полювання" - найчудовіше заняття, яке тільки можна уявити. Збір грибів - особливий ритуал. Він подарує вам неймовірний букет емоцій: спокій, зосередженість, гармонію, азарт та  задоволення☺️🤗.

Коли блукаєш лісом🌲 у пошуках красенів на ніжках, забуваєш про час⌚, поринаєш у суцільний спокій та насолоджуєшся миттю.

Здається, що потрапив у рай🖼️. Різнокольорові🎨 листочки🍂 мерехтять у променях сонця🌞. Поодиноке павутиння🕸️ пропливає у повітрі. Під гогами шелестить суха трава.

А ось купинка гіллячок, хмизу, під якою саме й заховався грибочок. Молоденький. Бо старіші своїми шапочками тягнуться вгору і маскуються подібними кольорами до опалого листя🍂.

Не так легко знайти гриб, як здається. Колись бабуся казала, що за ним треба вибігати. Вижене корову в череду, а сама з коробкою🛍️ за плечима - в ліс🌲. І таким була знатним грибником, що поверталася з вивершеною ємністю у два поверхи. Повтикає у верхній ряд лика палички, обплете їх лозою і засипле до верху грибами.

А ми хочемо, щоб через півгодини вийти з лісу🌲 з повними відрами. Ага. Не так швидко. Треба добре попильнувати і побігати. Не тільки галявинками, а й чагарниками.

Потрібно мати хист у цій справі, витримку і неабиякі вміння. У кожного - свій гриб. А ноги саме в цей закуточок хочуть зайти. І не дарма. Ось він, красунчик, сидить і чекає.

А на душі стільки задоволення, ніби це останній гриб на планеті🌍. Якоюсь дитиною 🤸стаєш. Радієш, скачеш, а то й вищиш. Всіх звеш, щоб побачили. Бо саме в тебе - найкращий.

А тоді дістаєш із защіпленої шпилькою кишені (щоб не загубити) телефон📸, стаєш на четвереньки і вибираєш саме той ракурс, який буде найкласніший, який передасть неповторність цього шедевру, що створила природа.

Помилуйтесь і ви. (Власні світлини бібліотеки 13).



Немає коментарів:

Дописати коментар