пʼятницю, 22 жовтня 2021 р.

Міжнародна співдружність.

24 жовтня, світ відзначає Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Цей день є річницею з моменту ухвалення Статуту ООН – документу, який описує всі цілі та напрями в роботі Організації. 

Серед найважливіших досягнень організації, про які згадують 24 жовтня, можна назвати підписання декларацій про права людини в грудні 1948 року й про принципи міжнародного права 1970-го. Діяльність ООН спрямована на забезпечення міжнародних безпеки й миру. Фундаментальними принципами організації є суверенна рівність держав, невтручання у їхні внутрішні справи, розв’язування суперечностей мирним шляхом, дотримання державами міжнародних зобов’язань, колективна участь членів організації в операціях ООН.

До Міжнародного дня ООН бібліотека №13 підготувала тематичну виставку-інформування "Міжнародна співдружність".

Міжнародні організації - К.: ЦУЛ, 2007. - 440 с.

У книзі висвітлюються питання загальних закономірностей діяльності та історії виникнення міжнародних організацій, дається характеристика глобальних організацій за галузевою ознакою, досліджуються регіональні та неурядові економічні організації, а та­кож особливості діяльності України в міжнародних організаціях.          Тема "Мета та принципи діяльності ООН" розкрита на 70 с.

Статут Організації Об'єднаних Націй - К., 2008. - 68 с.

Статут Організації Об’єднаних Націй був підписаний 26 червня 1945 року в Сан-Франциско на заключному засіданні Конференції Об’єднаних Націй зі створення Міжнародної Організації та набув чинності 24 жовтня 1945 року. Складовою частиною Статуту є Статут Міжнародного Суду. 

Штанько В. Політологія. – К.: Інкос, 2007. - 288 с.

Підручник розроблений для студентів вищих навчальних закладів і містить оригінальний підхід до викладу матеріалу політичної тематики. Перш за все, автори дають філософські основи політології, і з цими знаннями учню набагато легше засвоювати подальшу інформацію. У посібнику розказано про політичну владу і її функціях, політичних системах, про міжнародну політику і політичну культуру. Автори представляють аналіз розвитку політики в різних країнах світу, зокрема в Україні, пояснюють політичну ситуацію сучасності. Крім теорії підручник містить практичні завдання для закріплення пройденого матеріалу.                                                                        Тема "Мета та принципи діяльності ООН" розкрита на 258 с.

Шляхтун П. Політологія. Підручник. - К.: Либідь, 2002. - 576 с.

Підручник містить систематизований виклад найважливіших теоретичних положень політичної науки з урахуванням новітніх вітчизняних і зарубіжних досягнень. Розкриваються зміст основних історичних етапів становлення й розвитку зарубіжної та української політичної думки, природа й соціальні засади політики, сутність її системного виміру та особливості ідеологічного обгрунтування в різних ідейно-політичних доктринах. Аналізуються інституціоналізовані форми й персоналізовані аспекти політики, наукові засади міжнародної політики. Сформульовані теоретичні положення застосовуються в аналізі процесів формування громадянського суспільства і державності в Україні. Для студентів вищих навчальних закладів.                                                                      Тема "Мета та принципи діяльності ООН" розкрита на 519 с.

Юрій, М. Політологія. - К.: Дакор, 2004. - 416 с.

Мета даного підручника - ознайомити студентів і всіх, хто цікавиться політичною проблематикою, з основами сучасної політичної науки і демократичної культури. Він орієнтований на реальні потреби України у політичній освіті громадян. Автор намагався познайомити читача з основами сучасної політичної теорії і в той же час сконцентрувати увагу на найбільш нагальних в українських умовах проблемах: демократизації і модернізації суспільства, правової соціальної держави, гуманістичних, ненасильницьких засадах у політиці, цивілізаційної участі у ній громадян тощо.                                              Тема "Мета та принципи діяльності ООН" розкрита на 326 с.

Політологія. - К.: Академія, 2001. - 528 с.

Підручник, перше і друге видання якого були схвально сприйняті науково-педагогічною громадськістю і студентами, у новому варіанті охоплює широкий спектр історико-теоретичних і прикладних проблем, акцентує на пізнанні сутності й особливостей вияву за різних часів і в різних суспільствах феномену політики, закономірностей політичного розвитку суспільств, специфіки реалізації політичних інтересів, співвідношення політичної практики з етикою, мораллю. Його новизна полягає у національно орієнтованій інтерпретації світової політичної науки, демократичному підході до висвітлення загальноцивілізаційних і вітчизняних процесів, проблем політичного життя. Розрахований на студентів вищих навчальних закладів, прислужиться всім, хто цікавиться принципами функціонування політики.                                                                  Тема "Мета та принципи діяльності ООН" розкрита на 426 с.


Немає коментарів:

Дописати коментар