пʼятницю, 1 жовтня 2021 р.

Хто про старших дбає, той гідною людиною зростає.

                     

Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно в усьому світі 1-го жовтня, виник з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14-го грудня 1990-го року. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той,  хто досяг 65 років. Таких у світі нині – понад 640 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб.

Найбільше багатство літніх людей — їх досвід, мудрість, вміння. Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.

Міжнародний день людей похилого віку покликаний висловити визнання особам старшого віку за їх внесок у розвиток людського потенціалу та економіки, звернути увагу суспільства на проблеми глобального постаріння населення. Підтримка та повага до літніх людей має бути глибоко усвідомлена кожним громадянином держави, адже турбота про них – це турбота про себе самого в майбутньому.

До Міжнародного дня людей похилого віку бібліотека №13 провела благочин "Хто про старших дбає, той гідною людиною зростає", подарувавши нашим користувачам цікаві книжки.


Немає коментарів:

Дописати коментар