пʼятницю, 27 серпня 2021 р.

Книги фонду. Л.Брюховецька "Українська анімація"

Брюховецька Л., Канівець А. Українська анімація: збірник статей / Лариса Брюховецька, Анастасія Канівець. – Київ: Фенікс, 2018. – 264с.

Видання висвітлює надбання найвідоміших українських режисерів анімації з популярним аналізом їхньої творчості, важливих історичних періодів розвитку української анімації та розглядом найбільш яскравих як маловідомих, так і пізнаваних та улюблених стрічок. Цю ж книжку можна вважати першим у часи Незалежності, достатньо плідним і серйозним, кроком на цьому шляху.

В «Українській анімації» достатньо чітко окреслено віхові точки її поступу: від виникнення до сьогодення. У фокусі уваги опиняються найважливіші історичні події, факти і постаті, доречно й емоційно ілюстровані свідченнями і роздумами самих митців.

Уже з перших сторінок видання формується уявлення про виникнення і розвиток школи української анімації, про її постаті та особистості. Автори подають чіткий взаємозв’язок поколінь, передачу творчого надбання, традицій і досвіду від покоління до покоління, з самих початків становлення і до нинішнього дня. Кращі традиції української анімації продовжують сучасні режисери, успішні і визнані у світі. 

У виданні є портрети відомих режисерів анімаційного кіно України: Ніни Василенко, Ірини Гурвич, Алли Грачової, Давида Черкаського, Володимира Дахна, Євгена Сивоконя, Єфрема Пружанського, Бориса Храневича, Степана Коваля, Олега Педана, Олександра Шмигуна і Манука Депояна.

Читач матиме змогу не тільки дізнатися про факти біографії і творчості митців, а й ознайомитись з їхніми спогадами, міркуваннями про професію і свідченнями про власну творчість, адже окремі статті доповнені інтерв’ю з ними і спогадами учасників творчого процесу.



Немає коментарів:

Дописати коментар