пʼятницю, 5 березня 2021 р.

Співаємо славу Кобзарю.

9 березня 2021 року минає 207 років від дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Тараса Григоровича Шевченка.

Поетична спадщина Кобзаря – це понад 240 творів, а живописна – приблизно 1200 робіт (олійних картин, акварелей, малюнків). Творчість Шевченка-поета й Шевченка-художника ідейно й тематично єдині, взаємопов’язані і доповнюють одна другу. Поезія Тараса Шевченка давно стала нетлінною і важливою частиною духовного єства українського народу. Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть.

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу, який у його особі ніби об'єднав найкращі сили й обрав його співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під народні думи Кобзар налаштовував свою ліру, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі нації. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свою Україну.

До дня народження Тараса Шевченка клуб пісні "Надія" бібліотеки №13 підготував відеозбірку українських пісень на слова Великого Кобзаря.      



Немає коментарів:

Дописати коментар