четвер, 18 березня 2021 р.

Поезія – слово! Поезія – пісня! Поезія – вільна душа!

Щороку у березні світ відзначає Всесвітній день поезії. Поезія – найдавніший духовний скарб людства. Вона втамовує душевну спрагу, пробуджує в людині радість життя, любов до краси. Аби ширше привернути увагу людства до мистецтва слова, а також дати висловитися поетам, 1999 року ЮНЕСКО ухвалила відзначати 21 березня як Всесвітній день поезії.

Україна багата майстрами високої поезії. На весь світ і різними мовами прозвучали пророчі слова Т.Шевченка, сильна жіноча поезія Л.Українки. могутнє слово І.Франка, а також поетів кінця 20 ст. та поетів – сучасників. Величезна скарбниця високого українського поетичного слова поповнюється щодня, щогодини, земля наша багата талантами.

До Всесвітнього дня поезії бібліотека №13 підготувала відеодекламування "Поезія – слово! Поезія – пісня! Поезія – вільна душа!". Українська поетеса Інна Ковальчук завітала на гостину до бібліотеки, а також продекламувала свої вірші "Осінь, як осінь", "Мова", "Київ" та інші зі своєї нової поетичної збірки "Під знаком Діви", яка щойно вийшла в світ.


Немає коментарів:

Дописати коментар