суботу, 13 лютого 2021 р.

Через віки - з любов’ю

                              

14 лютого люди всього світу відзначають День святого Валентина (День всіх закоханих). Вважається, що це свято відзначають уже понад 16 століть. Коріння Дня закоханих йдуть ще в язичницьку культуру, оскільки древні також відзначали свято всіх закоханих на честь богині кохання. Сучасне свято нерозривно пов'язане з ім'ям святого Валентина, якого прийнято вважати покровителем усіх закоханих. 

Людина не може жити без теплих почуттів. Коли вони огортають душу, хочеться дістати все із потаємних її куточків і висловити відчуте близькій коханій людині або подарувати весь світ. 

До Дня Святого Валентина бібліотека №13 підготувала книжкову полицю-кохання "Через віки - з любов’ю".              


Шедеври ураїнської любовної лірики. - Харків: Фоліо, 2008. - 314 с.
«Кохай мене звичайно й просто» — цей на перший погляд невибагливий рядок, що належить талановитому, але майже не відомому широкому читацькому загалу поету Богдану-Ігорю Антоничу, якнайкраще відображує тему цієї збірки, до якої увійшли чудові ліричні вірші українських поетів. Поезії, що розповідають про любов та ненавість, радість та смуток, пристрасті та ревнощі, і сьогодні, як сто і двісті років тому, бентежать наші душі і підносять їх до незбагненних вершин людяності. 

Ковальчук І. Осінь покоління. - К.: НТУУ "КПІ", 2013. - 72 с.

У другій збірці поезій Інни Ковальчук "Осінь покоління" гармонійно поєднались в художньо-поетичну мозаїку глибоке філософічне бачення довкілля жіночий психологізм і тонкі відтінки  високих людських почуттів - вічного кохання. Навколишній світ у віршованих рядках поетеси постає як своєрідний критерій творчого сприйняття всесвіту через призму душі автора.

Тисячна С. Міні-моно-мело-драма про кохання. - К.: Фенікс, 2018. - 416 с.
Драматичні твори цієї книжки, доволі різноманітні, поєднує прагнення віднайти сенс існування Всесвіту взагалі, і кожної певної Долі у ньому - окремо. Вони всі про те, що лише нескінченна людська гра у взаємовідносини, де б вона не відбувалася - у власній душі, чи у найманому житлі, на міжповерхових сходах, чи в громадському транспорті, в суперовій фотостудії, чи на бувалій цирковій арені... або просто неба, у навколишньому середовищі, - гідна того, щоб називатися життям. А найголовнішим, на думку автора, є те, що кожне слово у цій грі, вимовлене воно чи замовчане, все одно - про любов. 

Ткачівська М. Тримайся за повітря. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 272 с.

Перше кохання стало для Соломії і першим розчаруванням. Художник Андрій був для неї єдиним, а вона для нього — однією з багатьох. Тож, коли трапилася можливість поїхати на заробітки в Португалію, Соломія довго не думала. Але добре там, де нас нема: Португалія одразу ж починає випробовувати Соломію на міць. Виснажлива дорога, нелюдські умови проживання та тяжка робота у теплицях сеньйора Родріґеса з ранку до ночі — закордонний рай виявляється справжнім пеклом. Останньою краплиною стає раптова хвороба Соломії. І тієї миті, коли здається, що чекати на допомогу немає від кого, з’явиться він. Той, хто допоможе втриматися там, де так легко впасти...

Грін О. Червоні вітрила. - К.: Грані-Т, 2007. - 96 с.

Усі знають романтичну історію про червоні вітрила. Справжні, ніжні почуття, мрії і переконання, що в світі є місце для дива і доброти, несуть крізь усе життя герої повісті Олександра Гріна. Ми вперше переклали її українською, щоб ви мали змогу знову пережити події, які трапились в невеличкому містечку Каперна. Ще раз поспівчувати маленькій Ассоль, перейнятися мужністю капітана Грея і переконатись: і в нашому житті обов’язково знайдуться мрії, які збуваються.


Немає коментарів:

Дописати коментар