пʼятницю, 6 листопада 2020 р.

Сторінками українських народних пісень

Запашна, співуча, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів - українська мова. Вона одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, зі співом солов'я. Мова  – не просто засіб людського спілкування,  це - духовний скарб нації, який має жити в наших серцях. 

Українська мова в 1934 році на конкурсі краси мов у Парижі була визнана, як найкраща, наймилозвучніша й найбагатша мова світу, і зайняла друге місце після італійської. Українці - співуча нація, яка створила найбільшу кількість народних пісень у світі. Разом нараховується близько 200 тисяч українських народних пісень. Ні одна нація за всю історію не має такої кількості пісень, яку створив український народ самостійно.

Українська мова – це барвиста, запашна, нев’януча квітка, яка долає час, кидаючи різнокольорову стрічку з давнини в майбутнє. Вона виткана й червоною калиною і синім барвінком, і вишневим садом і духмяною рутою-м’ятою.

Українські народні пісні — різновид народної музики українською мовою, частина української музики. Україномовна народна музика зародилася в період 9 століття у часи становлення Київської Русі. Українська народна пісня — це дзеркало, в якому вірно відбивається широке і багатогранне життя-буття нашого народу, його доля і недоля почерез довгі століття по сьогоднішній день.

Українська пісня лунала й лунає на закордонних естрадах, вона розносить славу України, говорить про її історію, говорить про український народ, що виплекав її і виніс на світ з глибини своєї духовості. Українська народна пісня окрилюватиме нас і надалі в нашому змаганні за краще майбутнє.

До Дня української писемності та мови бібліотека №13 підготувала відеосвято українських та українських народних пісень у виконанні клубу пісні "Надія".


Немає коментарів:

Дописати коментар