середу, 13 травня 2020 р.

В. Нестайко "Дивовижні пригоди у лісовій школі"

#бібліотеки_Соломянки #бібліотека_13 #бібліопідвальчик_на_відрадному #бібліотека_і_карантин #бібліотека_onlinе#ПРОЧИТАННЯ

На допомогу школярам.
В. Нестайко та його "Дивовижні пригоди у лісовій школі".
     Як ви гадаєте, чиє це висловлювання?
  "А коли я став по-справжньому дорослим, мені страшенно захотілося повернутись назад у дитинство — догратися, досміятися, добешкетувати... Вихід був один — стати дитячим письменником. Так я й зробив. І, пам’ятаючи своє невеселе дитинство, я намагався писати якомога веселіше."
   Так. Безперечно. Це сказав Всеволод Нестайко. Один з найбільш прославлених українських письменників і класик дитячої літератури. Бо всі книги та оповідання Всеволода Нестайка відрізняються яскравими персонажами, веселими і захоплюючими пригодами, фірмовим авторським гумором, а також повчальними історіями, які виховують в дітях тільки позитивні якості. Письменник отримав велику кількість нагород, в тому числі і Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня. Його книги принесуть задоволення всім шанувальникам дитячої літератури високого рівня.
    Творчість Всеволода Нестайка повчальна і захоплююча. За більш ніж 50 років Всеволод Зіновійович Нестайко видав близько 40 книг, казок і п'єс. Одна з найбільш відомих історій автора - «Тореадори з Васюківки». Оригінальний твір вийшов друком ще в 1964 році і з тих пір неодноразово перевидавався, а в 1965 році навіть був екранізований. Це гумористична історія з трьох окремих епізодів, кожен з яких пов'язаний з попереднім тільки персонажами. Герої книги - школярі Ява і Павлуша. Перший з них - активна і енергійна дитина, другий - більш спокійний і розважливий, але при цьому обидва мріють будь-що-будь прославитися. І щоб досягти цього, хлопці то вирішують стати тореадорами, то знайти і зловити в своєму селі іноземних шпигунів, то підкорити столицю України.
    Цикл книг «Дивовижні пригоди в лісовій школі» оповідає про смішні і захоплюючі пригоди учнів спеціальної школи для звірів, в якій викладання ведеться ведмежою мовою. Головні герої - друзі зайчик Кося Вухань і їжачок Колька Колючка, а також їхні однокласники. Це легкі, веселі і повні доброго гумору твори, які порадують дітей.
    Також серед творів Всеволода Нестайка варто відзначити серію книг «Неймовірні детективи», головні герої якої - молоді київські детективи Женя Кисіль і Витасик Дорошенко. Ці двоє хлопців раніше і подумати не могли, в які пригоди їм судилося потрапити. Але раз по раз школярі виявляються залучені в таємничі і містичні загадки, які їм доводиться розплутувати разом з бравими служителями правопорядку.
    Серед інших популярних оповідань, повістей і казок Всеволода Нестайка відзначимо такі: «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків», «Загадка старого клоуна», «Космонавти з нашого будинку», «Загадковий Яшка. Сонячний зайчик і сонячний вовк». У творах письменника прославляється справжня дружба, доброта, а також готовність прийти на допомогу нужденній людині, що виховує в маленьких читачах тільки кращі якості.
    "Дивовижні пригоди в лісовій школі" видатного дитячого письменника Всеволода Нестайка - легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга, яка розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання. Видання складається з двох частин пригод Косі Вуханя, Колька Колючки та їхніх однокласників: «Сонце серед ночі», де друзі перестають боятися і визволяють хулігана Вовчика від справжнього дорослого злодія і «Пригоди в Павутинії», де грайлик Трататоля Сміюнець допоможе друзям визволити однокласників від чаклунського сну Ледарила Дурандаса.
    Так завжди буває, коли ти у школі, то дуже мрієш про канікули. А коли на канікулах, то так тоді хочеться до школи, що й передати не можна, і ніяк не дочекаєшся того дня, коли задзвонить дзвінок і відчиняться двері твого класу. Тому й не дивно, що героям оповідань захотілося до школи.
    У четвертих класах під час карантину із предмету "Читання" домашнім завданням є опрацювання саме "Незвичайних пригод в лісовій школі" В. Нестайка. У нас виникло бажання стати у нагоді школярам: згадати та закріпити прочитане за допомогою нашої відеопрезентації.




Немає коментарів:

Дописати коментар