четвер, 20 лютого 2020 р.

Наш вибір - свобода


    У ці лютневі дні по всій Україні відзначають п’яту річницю завершення битви за Дебальцеве та вшановують пам’ять її героїв. Це був один із найзапекліших періодів в історії Антитерористичної операції на Сході України. Під час боїв на Дебальцевському плацдармі, які тривали  в період з 18 січня по 18 лютого 2015 року Україна понесла важкі втрати: десятки загиблих, полонених та зниклих безвісти українських військовослужбовців.


    Бої під Дебальцевим увійшли в історію як символ самовідданості, мужності та героїзму, майже 5 тисячам українських бійців протистояло угрупування російсько-терористичних військ загальною чисельністю понад 19 тисяч осіб. У його складі нараховувалося: 170 танків, 280 бойових броньованих машин, 290 артилерійських систем, 110 реактивних систем залпового вогню. Але в боях  під Дебальцевим українські військовослужбовці знищили основні й найбільш боєздатні сили противника.


    Вшановуємо всіх героїв однієї з наймасштабніших операцій збройного конфлікту на Донбасі – битви під Дебальцевим. Вічна шана героям, загиблим за незалежність України! Пам’ять про них завжди житиме у наших серцях! Велика шана, подяка та низький уклін всім мужнім захисникам рідної землі!


Бібліотечні джерела:
Енциклопедія сучасної України - К., 2007.
Країна 8/2015, 9/2015.
Якорнов Д. То АТО. Щоденник добровольця - Харків: Віват, 2016.

Немає коментарів:

Дописати коментар